Gepubliceerd op 1 oktober 2020

Sinds kort is hét online leerplatform van Apple beschikbaar gekomen in het Nederlands! Graag leggen wij uit wat dit platform voor meerwaarde kan zijn voor jouw onderwijs.

Wat is Apple Teacher Learning Center?

Apple Teacher is een gratis programma waarmee je als leerkracht op een professionele wijze wordt ondersteund in jouw ontwikkeling rondom leren en lesgeven met Apple producten.

Het programma helpt leerkrachten bij het opdoen van vaardigheden op de iPad en Mac die direct kunnen worden toegepast bij activiteiten met leerlingen.

Apple Teacher Center

Het programma is beschikbaar voor alle leerkrachten en iedereen die met Apple in het onderwijs werkt. Het is een manier om leerkrachten gratis professionele trainingen aan te bieden. Wanneer je aangemeld bent voor Apple Teacher kun je in je eigen tempo aan de slag in het Apple Teacher Learning Center in een op jou afgestemde omgeving. Het maakt niet uit hoeveel ervaring je hebt met Apple producten en hoeveel devices er in de klas worden gebruikt. Apple Teacher biedt alle tools om met iPad en Mac aan de slag te gaan.

Aan de slag met Apple Teacher

Je logt in met je eigen Apple ID in. Gebruik hier je eigen Apple ID voor en geen beheerde Apple ID omdat je zo altijd je eigen Apple Teacher hebt.

Wanneer je begint met Apple Teacher staat de taal nog niet in het Nederlands. Deze stel je in door naar je profiel te gaan en dan je taal aan te passen.

Zodra je ingelogd bent in het Apple Teacher Learning Center kom je binnen in de omgeving. Daar zie je eerst een aantal handige informatiebronnen over leren en lesgeven.

apple teacher learning center

Zo vind je er onder andere ondersteuning voor lesgeven op afstand, maar ook een heel handig werkboek waarin je creatief leert omgaan vanuit onderwijsinslag met AR, tekenen, storytelling en nog veel meer!

Ook vind je er inspirerende lesvoorbeelden gemaakt door leerkrachten van over heel de wereld.  Ontdek hoe leerkrachten de handleidingen voor ‘Iedereen is creatief’ inzetten om lessen te verlevendigen met muziek, video, foto’s en tekenactiviteiten. Dit wordt ondersteund door video’s. Erg inspirerend.

AP-TE

Je kunt ook aan de slag met je eigen vaardigheden voor iPad en Mac. Zo zijn er 120 korte lessen ontworpen om je te helpen de apps van Apple (Pages, Keynote, Numbers, iMovie, Garageband en de Mac/iPad algemeen) goed onder de knie te krijgen.

APLT

En heb je de vaardigheden onder de knie… dan kun je testen hoe je ervoor staat en Apple Teacher Badges verdienen. En heb je alle badges verdiend, dan ben je Apple teacher!