Gepubliceerd op 30 oktober 2020
Leestijd 2 min.

Met Windows Autopilot is het mogelijk om Windows 10 machines vooraf te koppelen aan de Microsoft 365 omgeving van een klant. Het gewenste gebruikersprofiel wordt aan het serienummer van het device gekoppeld en zodra het device zich binnen het schoolnetwerk aanmeldt kan de gebruiker binnen enkele minuten met de gewenste applicaties aan de slag.

Windows Autopilot brengt een aantal voordelen met zich mee:  

  • Devices kunnen direct nieuw uit de doos gebruikt worden.  
  • Devices hoeven niet meer gecertificeerd te worden. Dit bespaart niet alleen kosten maar ook tijd. 
  • Devices kunnen makkelijk op afstand worden teruggezet naar fabrieksinstellingen en (opnieuw) worden ingerold. Dit scheelt ook veel tijd en daardoor meer gemak voor de gebruiker.

Windows Autopilot is een product van Microsoft en kent een grote ontwikkelcyclus. De afgelopen periode hebben wij de ontwikkeling van Autopilot en de mogelijkheden hiervan nauwlettend gevolgd, continu vergeleken met onze inrichtingsmethode en verschillende pilots uitgevoerd bij klanten. Autopilot kent verschillende implementatie scenario’s en het juiste scenario dient toegepast te worden bij onze klanten. Bijvoorbeeld nieuwe of bestaande devices en het hardware inkoopbeleid van scholen. Het heeft nu een volwassenheidsstatus bereikt zodat het ingezet en gebruikt kan worden.  

Wil je hier ook mee aan de slag? Neem contact op met jullie sales consultent ICT!