Gepubliceerd op 16 maart 2022

Op vakantie naar een heerlijk eiland is een droom die uitkomt voor veel mensen. Een eiland in Nederland of een eiland aan de andere kant van de wereld, je bent er zeker van dat het helemaal omringd is door water. De Les Go lessen over eilanden nemen je mee naar een onbewoond eiland en de eilanden in binnen- en buitenland: Eiland (3 t/m 7 jaar), School Waddeneilanden (6 t/m 10 jaar) en ABC-eilanden (9 t/m 13 jaar).

Door het gebruik van AR plaats je een levensecht 3D model in jouw omgeving. De kinderen lopen er omheen en bekijken het van alle kanten terwijl de hotspots informatie geven.

Augmented Reality lessen over eilanden

We hebben weer drie complete lessen voor je klaarstaan. De lessen bestaan uit drie onderdelen (kennen, ervaren en verwerken).

  • De lessen sluiten aan bij kerndoelen van het SLO.
  • Je ontvangt een handleiding met een duidelijke uitleg, zodat je eenvoudig een AR les kunt verzorgen.
  • De kinderen doen kennis op over het onderwerp met een interactieve presentatie.
  • De kinderen beleven het onderwerp in 3D via AR.
  • De kinderen verwerken de informatie door creatieve en speelse verwerkingsopdrachten.

Eiland (3 t/m 7 jaar)

Ik ga naar een onbewoond eiland en neem mee …. Tijdens dit spelletje leren de kinderen dat een eiland omringd is door water. Ze oefenen hun geheugen door de spullen te onthouden die meegaan naar het eiland. Daarnaast oefenen de kinderen met aanzichten. Wat kun je wel en niet zien als je op een bepaalde plek op een eiland staat? Ze gaan keien tellen en piratenvlaggen zoeken op het eiland. De kinderen leren op een speelse manier over eilanden tijdens drie onderdelen:

Deel 1: Met de interactieve PowerPoint presentatie leren kinderen over de kenmerken van een eiland.

Deel 2: In de Augmented Reality staat een eiland en krijgen kinderen via de audio opdrachten.

Deel 3: Kinderen kiezen een aansluitende werkvorm over eilanden.

Waddeneilanden (6 t/m 10 jaar)

Een eiland is omringd door water. Vanaf verschillende plaatsen in Nederland kun je met de boot naar de Waddeneilanden. Vanaf Den Helder vaar je met de veerboot naar het eerste bewoonde eiland van TVTAS, namelijk Texel. Tijdens de tocht zie je zeehonden liggen op zandbanken in de Waddenzee. Deze doelgerichte les bestaat uit drie delen.

Deel 1: Met de interactieve PowerPoint presentatie leren kinderen over de 5 grote Nederlandse eilanden.

Deel 2: In de Augmented Reality space staan 3 zeehonden.

Deel 3: Kinderen kiezen een aansluitende werkvorm over eilanden.

ABC-eilanden (9 t/m 13 jaar)

Zon, zee en wuivende palmen, we gaan op weg naar de ABC-eilanden. Kinderen maken kennis met de eilanden in het Caribisch deel van het koninkrijk: Aruba, Curaçao, Sint Maarten, Bonaire, Sint Eustatius en Saba. Waar liggen deze eiland op de wereldkaart? En wat is het verschil tussen een rots, eiland en continent? Deze doelgerichte les bestaat uit drie delen:

Deel 1: Met de interactieve PowerPoint presentatie leren kinderen over de verschillende ABC-eilanden.

Deel 2: In de Augmented Reality space ervaren en leren de kinderen een cruiseschip.

Deel 3: Kinderen kiezen een aansluitende werkvorm over eilanden.

Meer weten over onze AR lessen?

Bekijk de video.

AR-lessen

Ontdek Augmented Reality

Meld je aan voor de educatienieuwsbrief van de Caribbean

Aanmelden
Jeroen Rougoor

Jeroen RougoorExport Manager Caribbean

Als Export Manager Caribbean is Jeroen nauw betrokken bij de onderwijsinhoudelijke ontwikkeling op de scholen in de Caribbean. Doordat hij zeer regelmatig op de Caribische eilanden aanwezig is, weet hij wat er speelt en welke vragen er zijn over het onderwijs en de ontwikkeling hiervan. Hij brengt graag een bezoek aan jouw school om in gesprek te gaan over onderwijsontwikkelingen en te kijken hoe we hier samen met ons hart voor leren stappen in kunnen nemen. Jeroen denkt mee vanuit zowel het leraren- directeur- en bestuur perspectief.