Direct contact?
Redmer Boschma
Neem contact op Redmer Boschma Accountmanager
Neem contact op

Oplossingen voor digitaal lesgeven

Tegenwoordig komt het steeds vaker voor dat leerlingen niet altijd in de klas de les kunnen volgen. Bijvoorbeeld als een leerling om specifieke medische redenen niet op school aanwezig kan zijn. Digitaal lesgeven biedt dan de oplossing. Dit vraagt wel om extra inspanning van een leerkracht. Daarom is het belangrijk dat je dit als school of bestuur goed faciliteert. Dit kun je eenvoudig inrichten met behulp van de oplossing Microsoft Teams of met Google Classroom. Wij zetten de voordelen van beide programma’s voor je op een rijtje.

Alles op een plek

Beide tools bieden veel meer dan alleen een manier om te videobellen met leerlingen. Het zijn complete platforms, die zeer geschikt zijn voor gebruik op school en waarmee je digitaal lesgeven kunt bevorderen. Ze zijn eenvoudig en overzichtelijk in gebruik en bieden één plaats om alle informatie te bundelen voor leerlingen. Daarnaast zijn ze beide goed te combineren met andere leerprogramma’s, zoals ZuluConnect en Momento. Om de programma’s te laten werken is het natuurlijk wel noodzakelijk dat je leerkrachten goed functionerende hardware tot hun beschikking hebben. 

Microsoft Teams in het onderwijs

Microsoft Teams is een digitale hub die zeer geschikt is voor scholen en leerkrachten. Hier verzamel je alle belangrijke documenten, communiceer je met leerlingen via chat of video call en kunnen leerlingen opdrachten individueel of in groepsverband maken en inleveren. Je maakt bijvoorbeeld eenvoudig zelf opdrachten aan, geeft feedback en beoordeling per opdracht en per leerling of deelt juist klassikale opmerkingen om alle leerlingen te bereiken. De gemakken zijn eindeloos. Mocht het even niet lukken, dan zijn er video’s beschikbaar die precies uitleggen hoe je Microsoft Teams het beste inzet voor het onderwijs. 

Google Classroom

Google Classroom is een totaaloplossing voor lesgeven en leren. Het bevordert de samenwerking tussen leerlingen onderling, klassikaal contact en 1-op-1 overleg met de leerkracht. Dankzij de slimme indeling van Google Classroom kun je de alledaagse taken makkelijker digitaliseren. Zo switch je eenvoudig tussen je leerlingen, kun je een voortgangsrapport van elke leerling exporteren en maak je takenlijsten per leerling waarvan de deadlines automatisch in de agenda van de leerling wordt gezet. Dankzij de goede beveiliging zijn persoonsgegevens op ieder moment streng beveiligd. Vanzelfsprekend werkt Google Classroom goed samen met de andere Google applicaties.

Kies het platform dat past bij jouw school

Zowel Microsoft Teams als Google Classroom zijn goede oplossingen voor het onderwijs om digitaal leren te kunnen faciliteren. Natuurlijk zitten leerlingen het liefst fysiek met zijn alle in een klaslokaal. Maar mocht dit door omstandigheden niet lukken dan zijn beide tools een goede oplossing voor het digitaal les kunnen geven en kunnen volgen. Vind je het lastig om te kiezen welke van de twee het beste aansluit bij jouw wensen? Neem dan contact op via het onderstaande contactformulier. Wij denken graag met je mee om ICT voor jou te laten werken!

Kies voor excellente dienstverlening