Direct contact?
Ad de Kleuver
Neem contact op Ad de Kleuver Categorymanager
Neem contact op
Gepubliceerd op 21 juni 2020
Leestijd 4 min.

Nu de Hardware Zomerdeals lopen hebben we extra aandacht voor digitaal lesgeven. Vroeg of laat merken veel scholen dat verouderde ICT een rem zet op ontwikkelingen zoals werken in de cloud, het veilig delen van documenten, flexibel werken en individueel leren. Voordat je een grote investering in hardware doet, stel je je natuurlijk de vraag: Hoe draagt goede apparatuur bij aan de kwaliteit van het onderwijs?

Ad de Kleuver van de Rolf groep geeft antwoord: “Met snelle, betrouwbare en makkelijk te beheren laptops en voordelige Chromebooks kun je eenvoudig met een hele klas digitale oefenstof verwerken. Ieder kind werkt in zijn eigen tempo en op zijn eigen niveau. En ontvangt direct feedback in zijn persoonlijke leeromgeving. Als leerkracht heb je daardoor wel een andere rol: je kijkt met iedereen in de klas mee op je pc of laptop en helpt de leerlingen individueel verder. Je bent dus meer een persoonlijke adviseur en begeleider dan de alleswetende leraar.”

Prettiger werken

  • Nieuwe devices starten sneller op
  • Je werkt doorgaand sneller
  • Je bent beter beveiligd
  • Het design is mooier
  • Lichter van gewicht
  • Uitgerust met de nieuwste software, zoals Windows 10 en de nieuwste versies van Office.

Alles bij elkaar opgeteld werk je vele malen prettiger én flexibeler. Ad: “Alles vindt in de cloud plaats, dus je moet wel over een goed dekkend WiFi-netwerk beschikken om alle laptops op school tegelijkertijd van een signaal te voorzien.”

Snel opstarten bespaart veel geld

Ook directies en stafafdelingen maken een verbeterslag met nieuwe hardware. Om te beginnen: nieuwe, betere apparatuur verhoogt het plezier in het werk. Bovendien bespaart de hogere snelheid van opstarten en werken je school veel geld. Reken maar eens uit hoeveel het kost wanneer 200 personeelsleden elke werkdag 2 extra minuten kwijt zijn met alleen al het opstarten van hun verouderde laptop of pc. Dat is al gauw 1250 uur per jaar.
En dat is nog niet alles: je boekt ook privacywinst. Ad: “Wij leveren devices van Dell die je alleen via de vingerafdruk van de eigenaar kunt opstarten. Zo is gevoelige informatie optimaal beveiligd. Ook als de laptop mee naar huis gaat.”