Gepubliceerd op 17 mei 2021
Leestijd 5 min.

Freddy is dé ClassVR expert binnen de Rolf groep. Hij is avontuurlijk en onderzoekend. Maar wie is Freddy nog meer en hoe is zijn passie voor Virtual Reality in het onderwijs ontstaan? We stelden hem vier vragen om hem beter te leren kennen.

Freddy van der Woude | De Rolf Groep

Freddy, kun je wat vertellen over jezelf?

“In mijn vrije tijd ben ik altijd lekker actief bezig. Zo kun je mij vaak tegenkomen op het voetbalveld, hardlopend in het bos of ook op de fiets voor een tocht in de omgeving van mijn woonplaats Laren. Ook kom ik graag in de bergen. Daar kan ik echt genieten van de mooie uitzichten en gemoedelijke sfeer. Naast al die sportiviteit ben ik ook erg geïnteresseerd in techniek. Sinds kort heb ik zelfs mijn eigen drone waarmee ik al veel vlieguren en luchtopnames heb gemaakt!”

Wat doe je bij de Rolf groep?

“Binnen de Rolf groep houd ik mij hoofdzakelijk bezig met productontwikkeling die te maken heeft met presenteren in en buiten de klas. Hierbij kun je denken aan producten zoals touchscreens in de klas of de camera’s en toebehoren voor het filmen van je les of voor hybride lesgeven. Daarnaast besteed ik ook veel tijd aan onderzoek naar de toepassing van VR en AR in het onderwijs. Eén van deze producten is ClassVR, een super inspirerende VR oplossing speciaal voor scholen en waarmee je lesgeven een totaal nieuwe dimensie geeft.”

Freddy van der Woude | De Rolf Groep
Freddy van der Woude
-
ClassVR expert
Leerlingen kunnen met ClassVR echt zelf op onderzoek uitgaan onder toezicht van de leerkracht. Hoe gaaf is het als je met de hele klas een piramide kunt bekijken, alsof je er zelf letterlijk bij staat!

Hoe ben je in het onderwijs terecht gekomen?

“Na mijn middelbare school heb ik 2 jaar op de PABO gezeten. Daar zag ik tijdens een stage de mogelijkheden en toepassing van ICT materialen. Vanwege mijn interesse in nieuwe technologie wist ik toen meteen dat ik hier echt meer mee zou willen doen in de toekomst. Vanuit deze achtergrond was de Rolf groep voor mij de perfecte match.”

Hoe kijk je aan tegen innovatie in het onderwijs?

“Ik wil mij vooral bezighouden met innovatie gericht op het verbeteren van het onderwijs. Nu doe ik dat vooral op het gebied van presenteren, maar je ziet dat de laatste jaren VR en AR steeds meer mogelijkheden biedt om lesstof op een aantrekkelijke manier over te brengen. Je betrekt leerlingen makkelijker bij onderwerpen die ze in eerste instantie minder interessant vinden. ClassVR is hier een heel gaaf voorbeeld van.”

Heb jij vragen voor Freddy of over VR?

Stuur dan een e-mail naar vr@derolfgroep.nl of lees meer over Virtual Reality in de klas.