Gepubliceerd op 16 maart 2018
Leestijd 3 min.

Fijn… al die mooie laptops, Chromebooks en tablets op school. Maar ook best lastig. Want hoe hou je ongewenste apps buiten de deur, zorg je dat de instellingen op alle devices hetzelfde zijn en regel je de beveiliging? Onze expert Micha van Ravenswaay geeft antwoord.

Voor het beheer van je devices heb je Mobile Device Management software nodig, oftewel een MDM-tool. Kennisnet heeft zojuist een heldere brochure hierover uitgebracht. Omdat veel verschillende partijen er een bijdrage aan hebben geleverd staat er onafhankelijke informatie in waar je als school heel veel aan hebt.

Wil je liever een gericht advies over de situatie op jouw school en aansluitend een goed werkende MDM-oplossing? Dan kun je natuurlijk bij ons terecht. We ondersteunen drie besturingssystemen en hebben gekozen voor één MDM-tool per platform. Voor Windows is dat Intune, voor Chromebooks werken we met G Suite en Apple koppelen we aan ZuluDesk. Met deze drie tools leveren we scholen de beste ervaring tegen zeer gunstige licentie- en beheerkosten. Een greep uit de voordelen:

  • Je hebt overzicht over al je apparaten.
  • Je kunt je instellingen centraal, dus eenvoudig, beheren.
  • Het is makkelijk om de (uniforme) inrichting van je devices te bewaken.
  • Je kunt op een gedeeld apparaat op persoonlijk niveau inloggen.

Nog meer gemak met ZuluConnect

Omdat we het je zo makkelijk mogelijk willen maken, is er ook ZuluConnect – winnaar van de ‘Organisatie van het leren Award’ van IPON Awards 2018.

Met deze prijswinnaar beheer je alle apps en software op één centrale plek en gaat zelfs het aanmaken en beheren van accounts en e-mailadressen automatisch. Daarbij maakt het niet uit of je met Office 365, G Suite of  ZuluDesk werkt.

Met ZuluConnect kun je nog veel méér doen: je eigen content maken, arrangeren en delen bijvoorbeeld. Je ziet het in dit filmpje:

Hoe beheer je de mobiele devices in je klas?

Wil je weten welke MDM-tool voor jouw school geschikt is?

Bekijk hieronder de brochure ‘Mobile Device Management: het beheer van mobiele devices in de klas’ van Kennisnet.

Lees de brochure

Heb je ook een vraag voor de Rolf groep?

Laat het ons weten via dit formulier. Je ontvangt zo snel mogelijk antwoord van onze expert.