Na een heerlijke zomervakantie wil je dat de start van het schooljaar soepel verloopt. Je kunt daar nu al voor zorgen door onze checklist te doorlopen en je alvast te laten inspireren. We helpen je graag bij het maken van een goede start!

Checklist

  • Plaats de jaarbestelling
  • Plan de trainingen, studiereizen en/of studiedagen voor jouw team of jezelf
  • Richt jouw werkplek en die van de kinderen in

of… doe alvast inspiratie op voor:

  • De Gouden weken
  • De Kinderboekenweek
  • De inrichting van jouw klas
  • De inrichting van de hoeken in de onderbouw
Goedestart_ijsje

Maak kans op een ijskraam voor jouw school!

Wil jij het nieuwe schooljaar goed van start gaan? Laat hier je gegevens achter en maak kans op een ijskraam voor jouw school.

Doe mee en win!

Jaarbestelling

Geef de jaarbestelling van jouw school zo snel mogelijk door, kies een dag uit waarop je de levering wilt ontvangen en ontvang de jaarbestelling nog voor de zomervakantie. Dan ben jij na de zomer klaar voor de gouden start!

Lees meer over de jaarbestelling

LP Professionalisering en ontwikkeling

We bieden diverse vormen van professionalisering aan om jouw kennis en vaardigheden of die van jouw team up-to-date te houden. Maak gebruik van ons uitgebreid aanbod aan trainingen, cursussen en opleidingen, laat onze deskundigen jou of jouw organisatie begeleiden met coaching en advies of ga op studiereis en leer van de aanpak van andere landen.

Ga direct naar:

Banners-landingspagina

Hardware & devices

Vernieuw je hardware-oplossingen voor het schooljaar 2023/2024, met aantrekkelijke prijzen tijdens de Hardware Zomerdeals. Dit is ideaal voor als je oude apparaten wilt vervangen, of geen updates meer krijgt en volledig ontzorgd wilt worden op het servicevlak.

WiFi accespoint

WiFi-omruilactie

Bereid je voor op het nieuwe schooljaar met onze WiFi-omruilactie! Ruil je oude accespoint in voor een nieuwe Extreme AP305C-1 WiFi 6 accespoint en ontvang direct 10% korting. Met deze zomerdeal ben je verzekerd van ultrasnelle verbindingen en een verbeterde dekking voor de start van het schooljaar. Maar wees er snel bij, want de actie loopt alleen tot 1 oktober. Aarzel niet langer en upgrade vandaag nog je WiFi-ervaring! Interesse? Neem contact op.

Schriften, schrijfwaren en andere praktische benodigdheden

Welke praktische benodigdheden mogen écht niet missen op jouw bureau en die van de leerlingen? Om je daarbij te helpen hebben we een handige checklist gemaakt. Download de checklist, print hem uit en vink af!

Download de checklist

Zo zit jij boordevol inspiratie voor het nieuwe schooljaar!

Goedestart_goudenweken

Gouden weken

De eerste weken van het nieuwe schooljaar worden de Gouden Weken genoemd. Deze weken zijn bepalend voor het creëren van een fijne sfeer in de groep.

Goedestart_kbw

Kinderboekenweek 2023: Bij mij thuis

Wat een schitterend thema dit jaar! Hier vind je alles over de Kinderboekenweek én vind je leuke activiteiten om tijdens de Kinderboekenweek te doen.

Goedestart_hoeken

Inrichting

Voldoet de indeling aan je nieuwe groep en aan je plannen voor het komende schooljaar? Of kan het beter volgens jou? Deze overwegingen helpen je bij het maken van slimme keuzes voor het inrichten van het klaslokaal.

Inrichting onderbouw

Themahoeken zijn ultieme speel- en leerplekken voor jonge kinderen. Daarom is het belangrijk om een speel- en leeromgeving te creëren die kinderen uitdaagt om over een bepaald onderwerp te leren. Er zijn verschillende ontwikkelingsmaterialen beschikbaar die op veel verschillende manieren ingezet kunnen worden in de diverse hoeken. Met de handige ontwikkeling-labels berg je de materialen makkelijk en overzichtelijk op. Heb je interesse in de ontwikkelingslabels? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Ontwikkelingslabels

Lees hier hoe je jouw kasten handig en overzichtelijk inricht.

Wil jij weten of jouw school de juiste ontwikkelingsmaterialen heeft om een rijke speelleeromgeving te creëren? Doe dan De Onderbouwscan. Lees meer: De Onderbouwscan geeft zekerheid.

Hoe richt ik de bouw/ techniekhoek in?

De techniekhoek is een belangrijke speel- en leeromgeving voor jonge kinderen. Hier maken we ze, spelenderwijs, bekend met de huidige, technologische maatschappij. Door hier op jonge leeftijd mee te beginnen zorgen we ervoor dat kinderen zich comfortabeler voelen bij techniek en kennis makkelijker oppakken. Wij bieden je graag de inspiratie voor een prikkelende techniekhoek.

Lees meer over hoe je van je techniekhoek een uitdagende omgeving maakt

Hoe richt ik de huishoek in?

De huishoek speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van jonge kinderen. Door thuissituaties na te spelen in de huishoek leren kinderen veel over het dagelijkse leven. Hierbij is het van belang dat de huishoek herkenbaar is. Voor het inrichten van een herkenbare en duurzame huishoek denken we graag met je mee!

Lees meer over hoe je van je huishoek een inspirerende omgeving maakt

Hoe richt ik de boekenhoek in?

De boekenhoek is dé plek waar kinderen de wil om te kunnen lezen ontwikkelen. Dit is belangrijk voor de latere leesontwikkeling. Laat je inspireren:

Meubilair passend bij iedere themahoek

Het juiste meubilair heeft een positieve invloed op de ontwikkeling van de kinderen én stimuleren de kinderen om zich te ontwikkelen, te ontdekken, te spelen en te leren.

Hoe creëer je aantrekkelijke themahoeken?

kalender

Jonge Kind dag: spelend leren in inspirerende hoeken

Doe leuke én bruikbare inspiratie op tijdens de Jonge Kind dag op woensdag 27 september in onze showroom in Ochten. Luister naar inspirerende sprekers en volg workshops over verschillende onderwerpen. Zo ga je het jaar écht goed van start!

Lees meer over de Jonge Kind dag