Gepubliceerd op 23 augustus 2021
Leestijd 3 min.

Heb je in jouw groep een bouwhoek? En heb je in jouw groep de bekende Haagse set? Dan mogen de spelactiviteiten ‘Spelen in de bouwhoek als…’ niet missen. Met deze spelactiviteiten maken kinderen kennis met verschillende beroepen.

Spelen in de bouwhoek als…

Ik ben de bouwvakker en jij de metselaar’. Bij deze uitspraak heb je vast en zeker een voorstelling. Je ziet 2 kinderen in de bouwhoek, ze spelen de rol van bouwvakker en metselaar. Ze dragen een bouwhelm en oranje hesje en bouwen een huis met de Haagse set en hebben een gesprek over bakstenen en cement.

Tijdens dit spel is spelen het middel om te leren. Immers, ze leren nieuwe woorden, oefenen mondelinge taalvaardigheid en onbewust zijn ze bezig met rekendoelen.

Serie 5x Spelen in de bouwhoek als…

De serie ‘5x spelen in de bouwhoek als …’ bestaat uit 10 delen. Elk deel gaat uit van een beroep, waarmee kinderen zich direct kunnen identificeren. Naast een algemene beschrijving, staan er in totaal in ieder deel 5 spelactiviteiten aansluitend bij het beroep. Een spelactiviteit bestaat uit de onderdelen: start van het spelen, doelen, woordenschat, materialen en spelbeschrijving. Bovendien zijn er aansluitende bijlagen om de activiteiten te illustreren. Je kunt er meteen mee aan de slag.

Beschikbare beroepen:

Klik op de beroepen voor meer informatie. Veel plezier met spelen en leren!

Serie – 5 x spelen in de bouwhoek als…

De serie bestaat uit de volgende delen/beroepen: archeoloog, arts, boer, boswachter, bouwvakker, bakker, kunstenaar, bakker, reisleider, vakkenvuller en verhuizer.

Bestel de 5x spelen in de bouwhoek als … serie voor € 45,00 (exclusief btw)

Verkleedkleding en attributen

Maak het spelen in de bouwhoek als.. af met verkleedkleding en attributen.

verkleedkleding dokter

Bekijk en bestel alle verkleedkleding in de webshop