Geschikt voor
Basisschool Kinderopvang
NULL
Gepubliceerd op 19 februari 2020 Leestijd 3 min.

Lessenseries

Spelen in de bouwhoek als …

Heb je in jouw groep een bouwhoek? Heb je in jouw groep de bekende Haagse Set? Is jouw antwoord 2 keer positief, dan moet je echt doorlezen en mag je het volgende niet missen

Een serie van 10 delen met spelactiviteiten in de bouwhoek.

‘Ik ben de bouwvakker en jij de metselaar’

Bij deze uitspraak heb je vast en zeker een voorstelling. Je ziet 2 kinderen in de bouwhoek, ze spelen de rol van bouwvakker en metselaar. Ze dragen een bouwhelm en oranje hesje en bouwen een huis met blokken en hebben een gesprek over bakstenen en cement.

Tijdens dit spel is spelen het middel om te leren. Immers, ze leren nieuwe woorden, oefenen mondelinge taalvaardigheid en onbewust zijn ze bezig met rekendoelen.

De serie ‘5x spelen in de bouwhoek als …’ bestaat uit 10 delen. Elk deel gaat uit van een beroep, waarmee kinderen zich direct kunnen identificeren. Naast een algemene beschrijving, staan er in totaal in ieder deel 5 spelactiviteiten aansluitend bij het beroep. Een spelactiviteit bestaat uit de onderdelen: start van het spelen, doelen, woordenschat, materialen en spelbeschrijving. Bovendien zijn er aansluitende bijlagen om de activiteiten te illustreren. Je kunt er meteen mee aan de slag.

Deze tien beroepen zijn beschikbaar:

Klik op de beroepen voor meer informatie. Veel plezier met spelen en leren!

Wil je liever de hele serie bestellen?