Gepubliceerd op 18 januari 2022
Leestijd 2 min.

De huishoek speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van jonge kinderen. Door thuissituaties na te spelen in de huishoek leren kinderen veel over het dagelijkse leven. Wil jij sfeer creëren in de huishoek? Dan mag de Rolf keukenlijn niet ontbreken.

Speelkeuken

Creëer een rijke speel- en leeromgeving in de huishoek

Als pedagogisch medewerker of leerkracht in de onderbouw weet je: themahoeken zijn ultieme speel- en leerplekken voor jonge kinderen. Hier creëer je de rijke speel- en leeromgeving die kinderen uitdaagt om over een bepaald onderwerp – zoals bouwen, verzorgen, boodschappen doen of eten en drinken – alles te leren.

   

Wat leren de kinderen door de Rolf keukenlijn?

Wie weet heb jij de volgende master chef van Nederland in jouw groep! Met het fornuis van de Rolf keukenlijn kunnen de kinderen hun vaardigheden verbreden op gebied van bakken, braden en koken. Handen wassen, voedsel schoonspoelen of de eitjes afgieten. Dit keukenblok is ideaal om uren speelplezier mee te beleven. Uiteraard is de Rolf keukenlijn gemaakt van kwalitatief hoogwaardige materialen.

Door thuissituaties na te spelen in de huishoek leren kinderen veel over het dagelijkse leven. Van boodschappen doen, eten klaarmaken en tafel dekken tot opruimen en schoonmaken. Het spel ontwikkelt zich van naspelen/nabootsen en een eenvoudig solitair rollenspel tot echt samenspelen – dus overleggen over het spel, naar elkaar luisteren en begrijpen wat andere kinderen willen.

De Rolf keukenlijn is beschikbaar in twee varianten beschikbaar:

Rolf keuken
Rolf keuken wit

Enthousiast geworden over de Rolf keukenlijn? Bestel hem nu in onze webshop!

Bestel de keukenlijn in de webshop