Gepubliceerd op 24 november 2020
Leestijd 3 min.

Spelen is een middel om te leren. De Haagse set kan dan ook nooit ontbreken in een groep. Kinderen bouwen met groot plezier de mooiste creaties. Wij kunnen je losse blokken leveren, de losse kast in ahorn en wit, maar ook een mooie set, bestaande uit de kast in ahorn inclusief de blokken 10 cm.

Jonge kinderen spelen graag in de bouwhoek. De blokken van de Haagse set staan centraal bij het spelen en leren. De spelactiviteiten van de Haagse set sluiten aan bij bouwen en ruimtelijke oriëntatie.

Voordelen van de Haagse set

  • Het is leerzaam voor kinderen, het sluit aan bij bouwen en ruimtelijke oriëntatie.
  • Kinderen hebben er veel plezier van.
  • Je kunt bij ons gewoon de losse blokken aanschaffen, maar ook een hele set.
  • Doordat onze kast van de Haagse set nu laag is kunnen kinderen ook direct daarop bouwen.
  • Het stimuleert de fantasie, een blok kan een huis, een boom of zelfs een persoon zijn.

Een serie van 10 delen met spelactiviteiten in de bouwhoek

‘Ik ben de bouwvakker en jij de metselaar’

Bij deze uitspraak heb je vast en zeker een voorstelling. Je ziet 2 kinderen in de bouwhoek, ze spelen de rol van bouwvakker en metselaar. Ze dragen een bouwhelm en oranje hesje en bouwen een huis met blokken en hebben een gesprek over bakstenen en cement. Tijdens dit spel is spelen het middel om te leren. Immers, ze leren nieuwe woorden, oefenen mondelinge taalvaardigheid en onbewust zijn ze bezig met rekendoelen.

Deze serie bestaat uit 10 delen. In ieder deel wordt een beroep beschreven dat zich uitstekend leent voor een rollenspel. De spelactiviteiten beschrijven de start van het spelen, doelen rekenen en taal, woordenschat, materialen en een spelbeschrijving. Aansluitend beeldmateriaal en bijlagen maken de spelactiviteiten direct te gebruiken in jouw praktijk. De serie bestaat uit de volgende delen/beroepen: archeoloog, arts, boer, boswachter, bouwvakker, bakker, kunstenaar, reisleider, vakkenvuller en verhuizer. Kortom tijdens dit spel is spelen het middel om te leren.

Meer weten?

Ben je enthousiast en wil je meer weten? Hier kun je de losse onderdelen aanschaffen en hier kun je de hele set aanschaffen. Voor meer informatie verwijzen wij je graag door naar onze klantenservice. Alvast veel bouwplezier!