Leestijd 4 min.

Als hoeken goed ingericht zijn, kunnen jonge kinderen tijdens hun spel doelen behalen die je eigenlijk in de kring wilde behandelen. Met de nieuwe speldecors ‘seizoenen’ van Piramide geef je de speelhoek sfeer en bied je de kinderen inspiratie.

Wanneer is een hoek uitdagend?

Een hoek is uitdagend als het de nieuwsgierigheid en fantasie prikkelt van de kinderen. Het juiste meubilair en open materiaal stimuleert vrij spel. Verzamel voorwerpen of materialen die de kinderen kunnen veranderen, combineren en verplaatsen zonder opdracht of bedoeling vooraf.

Speldecors voor in de speelhoek

De ontdekplaten van de Seizoenen uit Piramide zijn nu verkrijgbaar als speldecor voor in de speelhoek. Met een eenvoudig ophangsysteem hang je het doek op. Een prachtige blikvanger en inspiratie voor de spelhoek. Spelend leren heeft ruimte nodig. De ontdekplaat is een prachtige blikvanger en geeft sfeer en inspiratie voor het doen-alsof spel van kinderen.

Speldecors Piramide

Speldecor Lente

Het speldecor Lente is goed te gebruiken in de bouwhoek. Kinderen gaan aan de slag met het inrichten van een landschap. Bekijk de plaat en bedenk wat er gemaakt kan worden: een boerderij, een bloemenveld, een kanaal en winkels. Pippa en Bonno zitten in een luchtballon op de ontdekplaat. Hang zelf een (geknutselde) luchtballon in de bouwhoek. Wat kun je zien vanuit dat perspectief?

Speldecor Zomer

Met het speldecor Zomer waan je je in Caribische sferen. Richt de projecthoek ‘strand’ in, voor het speldecor. Gebruik een blauw kleed als zee, wat zand en strandstoeltjes, handdoek en strandspelletjes. In deze hoek spelen de kinderen op het strand en ‘chillen’ op de handdoek. Breid de hoek later uit met andere elementen van de ontdekplaat, bijvoorbeeld een ijskraam of strandbar.

Speldecor Herfst

Het speldecor Herfst hang je bijvoorbeeld op in de Denkhoek of Ontdekhoek. Op het speldecor van de ontdekplaat staat een bos. In het bos staan herfstbomen en er wonen dieren. De kinderen spelen in het bos. Richt het herfstbos verder in met mooie gekleurde bladeren en andere vondsten uit de natuur, die kinderen mogen ontdekken en onderzoeken.

Speldecor Winter

Tijdens het project Feest en in de winter geeft het speldecor een prachtige sfeer aan de huishoek. Samen spelletjes spelen voor een haardvuur en ‘buiten’ spelen op een wit kleed net buiten de hoek.

Kleed je speelhoek aan met de speldecors van Piramide

Bestel de speldecors in de webshop