Gepubliceerd op 23 juli 2021
Leestijd 3 min.

Op een ochtend loop je de kinderopvang binnen. Je kijkt om je heen en zucht. Er is al tijden niks veranderd hier binnen. De kleuren zijn echt aan een opfrisbeurt toe. En wat zou je toch graag die kast tegen de andere muur schuiven of de tafel aan de andere kant van de ruimte zetten. Maar waar begin je? Met deze 5 tips geef je de inrichting een opfrisbeurt.

 • Tip 1: verrijdbaar meubilair
  Een kast verplaatsen is vaak een hele klus! Maak het jezelf zo makkelijk mogelijk en kies voor verrijdbaar meubilair. Dan ben je heel flexibel met de (her)inrichting van je ruimte. Die verrijdbare kast heb je dan zó tegen de andere muur gerold! Flexibel én multifunctioneel. Super handig!
 • Tip 2: lichte kleuren
  Een rustige, lichte omgeving zorgt voor rust in de groep en rust in jouw hoofd. Wil je ook een rustige en prettige omgeving creëren? Kies dan voor lichte kleuren op de muren of voor het meubilair. Of lees de blog ‘Zo kies je de kleuren passend bij jouw groep’. Onze adviseurs helpen je graag bij het kiezen van kleuren die het beste passen bij de ruimte en inrichting. Wil je hulp van een echte interieurstylist? Lees dan tip 4!
 • Tip 3: creëer hoeken
  Zorg voor een stimulerende omgeving door verschillende speelhoeken te creëren die je makkelijk kunt herinrichten. Een interactieve poppenhoek of een rustige leeshoek: de mogelijkheden zijn eindeloos! Je creëert al makkelijk een hoek door bijvoorbeeld kasten haaks tegen de muur aan te zetten. Door de speelhoeken eens in de zoveel tijd te veranderen, prikkel je de nieuwsgierigheid van kinderen. En daar heb je niet veel voor nodig! Gebruik voor sfeervolle hoeken een roomdivider. Werk je graag met thema’s? Maak een bijpassende collage en bevestig deze aan de achterwand van de roomdivider.
 • Tip 4: restylen
  Wil je een duurzame en milieuvriendelijke oplossing voor de (her)inrichting van je kinderopvang? Door je ruimte te restylen krijg je een nieuwe uitstraling met dezelfde inrichting. Interieurstylist Mieke Tacken adviseert je bij het restylen. Wie weet ondergaat jouw kinderopvang ook een metamorfose als deze:

Voor:

Na:

 • Tip 5: bekijk de ruimte door de ogen van een kind
  De laatste tip is simpel maar belangrijk: bekijk de ruimtes in je kinderopvang altijd door de ogen van een kind! Wat logisch lijkt vanuit het perspectief van een volwassene hoeft niet altijd logisch te zijn voor een kind. Ga eens op je knieën zitten en kijk om je heen. Wat zie je? Waar kan je bij?

Zijn jouw handen gaan jeuken na het lezen van deze tips en wil je aan de slag met de inrichting van de kinderopvang? Wij denken graag met je mee!