Direct contact?
Paul van Vliet
Neem contact op Paul van Vliet Key accountmanager
Neem contact op

Het Integraal Educatief Kind Centrum (IEKC), onderdeel van Stichting de Achthoek in Lichtenvoorde, heeft een gloednieuw gebouw: Het Gele Park. Met één aanbod (onderwijs en opvang) voor alle kinderen van 0-13 jaar onder één dak. In de aanloop naar de nieuwbouw hadden het kinderdagverblijf, de peuterspeelzaal en de BSO begrijpelijkerwijs niet geïnvesteerd in meubilair. Nu konden dan eindelijk nieuwe meubels worden aangeschaft. Passend bij de frisse, moderne uitstraling van het nieuwe pand.

Besluitvorming

Het IEKC voorziet onder anderen in voorschoolse educatie, wat eisen stelt aan de inrichting. Coördinator Gemma Bongers licht dit toe: “Ons VE-programma richt zich op de persoonlijke en brede ontwikkeling van kinderen, waarbij situaties uit het echte leven worden nagebootst. Dat betekent dat onze pedagogisch medewerkers de ruimtes vaak opnieuw indelen aan de hand van de thema’s die zij behandelen. Zij hebben daarom een belangrijke stem gehad bij de keuzes.

Gemma Bongers
-
Coördinator IEKC
Ook de ouders vinden het prachtig. De Rolf groep heeft echt gezorgd voor een exclusieve uitstraling.

Uitgangspunten

De pedagogisch medewerkers wilden meubels die makkelijk verplaatsbaar, praktisch werkbaar en mooi zijn. Daarbij moest ook rekening gehouden worden met de inclusieve visie van Het Gele Park: alle kinderen samen, met of zonder beperking. Gemma: “Dat is terug te zien in de open sfeer, het is een heel transparant gebouw. Natuurlijk moeten de kleintjes een eigen afgesloten gedeelte hebben, maar door de glazen wanden horen zij er helemaal bij. Een andere wens was dat de sfeer en uitstraling aan zou sluiten bij de rest van het pand.

Resultaat

Dit project is een mooi voorbeeld van de samenwerking met Eromesmarko. Zij verzorgden het interieurconcept voor het hele gebouw, de Rolf groep leverde de juiste materialen voor de kinderopvang.  Over het resultaat is iedereen tevreden. Gemma: “Ook de ouders vinden het prachtig. De Rolf groep heeft echt gezorgd voor een exclusieve uitstraling, met bedden, kasten en zithoeken in blank eiken, groen en roodtinten. Dankzij hun verrijdbare kapstokken kunnen we ook de gangen voor allerlei activiteiten gebruiken. Zowel de mensen van de Rolf groep als van Eromesmarko hebben goed naar ons geluisterd, waardoor zij uitstekende adviezen en oplossingen konden geven. Met zo’n plezierige samenwerking creëer je echt verbinding.

Bekijk de resultaten zelf:

Inrichting meubilair kinderopvang eettafel

Wil jij ook een interieur met een WOW-factor?

We denken graag met je mee. Samen creëren we een aantrekkelijke binnen- en buitenruimte die opvallend goed bij de identiteit van je school of kinderopvangorganisatie past. En die absoluut de WOW-factor heeft!

Lees meer

Over Het Gele Park

De naam Het Gele Park verwijst naar de parkachtige omgeving en het gele pad uit het kinderboek Het land van Oz. Hier, in Lichtenvoorde, is een plek gecreëerd waar elk kind tussen 0 en 13 jaar met vertrouwen, respect en plezier meedoet en erbij hoort. En waar de ontwikkelbehoefte van ieder kind – met of zonder beperking – centraal staat.