De kinderopvang legt de basis voor de algehele ontwikkeling van kinderen. Denk aan de sociale ontwikkeling van een kind, doordat ze in contact komen met andere kinderen, maar ook de cognitieve en motorische ontwikkeling. Deze voortgang wordt spelenderwijs gestimuleerd. Zo bereiden we kinderen perfect voor op het primair onderwijs en begeleiden we ze tijdens de eerste levensjaren.
Bij de Rolf groep denken we graag mee over de ontwikkeling van jonge kinderen. Zo hebben we verschillende oplossingen die aansluiten bij deze doelgroep.

Het jonge kind

Een overzicht van al onze oplossingen voor de kinderopvang vind je bij ‘Het jonge kind’. Voor een specifieke oplossing kun je bij een van de onderstaande kopjes terecht.

Lees meer over het jonge kind

Inrichting

De inrichting en het meubilair van een kinderopvang kan jonge kinderen stimuleren in de ontwikkeling. Daarnaast is het natuurlijk ontzettend belangrijk dat deze inrichting veilig is en van goede kwaliteit. Met de juiste kleuren en materialen kun je een sfeervolle en duurzame omgeving creëren.

Lees meer over de inrichting

Kinderopvang

Ontwikkelingsmaterialen van Rolf

De Rolf groep ontwikkelt haar eigen materialen. Onze ontwikkelingsmaterialen zijn speciaal bedoeld om het spelend leren te stimuleren. Elk spel bevat dan ook een educatieve waarde.

Lees meer over ontwikkelingsmaterialen van Rolf

De onderbouwscan

Met de onderbouwscan helpen we jou als pedagogisch medewerker wegwijs te worden in de hoeveelheid leermethodes en -middelen. Samen creëren we de perfecte mix die aansluit bij jullie ontwikkelingsgebieden, kerndoelen en vooral jullie persoonlijke voorkeur. Zo brengen we de speel- en leeromgeving van jonge kinderen in kaart.

Lees meer over de onderbouwscan

Professionalisering

Het faciliteren van spelenderwijs leren is niet altijd even makkelijk. Wij denken hier graag in mee. Met behulp van ons trainingsaanbod willen we jou als onderwijsprofessional ondersteunen in je persoonlijke ontwikkeling. We bieden diverse trainingen aan, waarbij we nieuwe inzichten koppelen aan praktische middelen.

Lees meer over professionalisering