Direct contact?
Paul van Vliet
Neem contact op Paul van Vliet Key accountmanager
Neem contact op

De locaties Woelwater en Boegbeeld van Stichting Kinderopvang Stad Groningen (SKSG) kregen in 2021 een complete metamorfose. Geheel volgens planning, want het investeringsplan van SKSG kent een vaste cyclus van 13 jaar voor het vervangen van meubilair. Dat betekent niet dat meubels die nog bruikbaar zijn zomaar worden weggedaan. Het aantal kinderen dat de stichting opvangt neemt toe, dus afgeschreven meubilair komt altijd wel ergens van pas. 

Besluitvorming

Facilitair manager Dieny Elzinga gaat niet over een nacht ijs als er een nieuw interieur wordt aangeschaft. Samen met een pedagoog, locatiemedewerker, financieel expert, en kwaliteitsmanager vormt zij een adviescommissie die aan de hand van een basislijst pedagogisch verantwoorde keuzes voorstelt. Dieny: “Dat betekent niet dat wij het bepalen, maar dat we vanuit onze verschillende expertises voorstellen doen. De locaties kunnen daarbinnen hun eigen keuzes maken die passen bij hun identiteit. Daardoor hebben ouders ook weer meer keuze, bijvoorbeeld voor een antroposofische kinderopvang of onze natuur-BSO Boegbeeld.”

Uitgangspunten

Los van financiële-, pedagogische- en kwaliteitseisen stelt de adviescommissie ook duurzaamheidsvoorwaarden aan de investering. “Met duurzaamheid bedoelen we niet alleen dat een meubeltje lang meegaat”, legt Dieny uit, “maar ook hoe en waarvan het gemaakt is. We kiezen voor natuurlijke materialen, dus een pvc-vloer komt er bij ons niet in. Wel houten meubels, linoleumvloeren en items met een natuurlijke uitstraling die, in het geval van Boegbeeld, het buitengevoel naar binnen halen. Is er een goed onderbouwde wens die niet met standaardmeubilair kan worden gerealiseerd, dan is maatwerk een optie. Binnen deze kaders biedt de Rolf groep volop keuze.

Samen met de Rolf groep

Sinds begin 2020 is de Rolf groep hoofdleverancier van SKSG. “Zij snappen wat wij willen”, vat Dieny de relatie samen. “Komen wij met een idee, dan volgen van hun kant suggesties. De gesprekken worden op de locaties gevoerd en dat werkt heel prettig. Kleuren kiezen de medewerkers altijd zelf of er komt, bijvoorbeeld bij nieuwbouw, een palet van de architect. Met de kleur- en materiaalstalen van de Rolf groep erbij zie je al meteen wat het effect van bepaalde keuzes is. Het eindresultaat is altijd veel beter dan we ons voorstelden. Bij zowel Woelwater als Boegbeeld is er een natuurlijke rust in het interieur gekomen. Dat hadden we zelf niet voor elkaar gekregen.

Inrichting en meubilair tafel kast
Dieny Elzinga
-
Facilitair Manager SKSG
We hebben nu een heel rustig interieur. Je merkt dat dit invloed heeft op de kinderen.

‘Heel blij met de nieuwe kasten’

Volgens de pedagogisch medewerkers bij Boegbeeld, past het nieuwe, houten meubilair perfect bij de natuurlijke uitstraling. “Wij zijn heel blij met de nieuwe kasten. We hebben er een op maat laten maken waarin kledingmandjes passen. En op de dreumesgroep staat nu een handige kast met onderin speelgoed en bovenin spullen voor de leidsters. Een derde kast is nog in de maak. De nieuwe stoeltjes zijn stabieler dan de vorige, maar omdat ze iets meer ruimte innemen willen we er een paar omruilen voor een bank. Dan kunnen er meer kindjes aan tafel zitten.

Bekijk de resultaten zelf:

Inrichting en meubilair tafel kast
Inrichting en meubilair speelhoek
Inrichting kinderopvang
Inrichting kinderopvang meubels
Inrichting en meubilair kast speelgoed
Inrichting en meubilair kast kinderopvang
Inrichting en meubilair speeltafel

Wil jij ook een interieur met een WOW-factor?

We denken graag met je mee. Samen creëren we een aantrekkelijke binnen- en buitenruimte die opvallend goed bij de identiteit van je school of kinderopvangorganisatie past. En die absoluut de WOW-factor heeft!

Lees hier meer inspiratie over interieuradvies kinderopvang

Over SKSG

Met 8.500 kinderen, 1.100 medewerkers en 80 locaties is SKSG een van de grotere kinderopvangorganisaties in Nederland. De stichting streeft geen winst na en kan daardoor alle financiële middelen aan innovatie en kwaliteitsverbetering besteden. Het waarborgen en ontwikkelen van de kwaliteit van de kinderopvang ziet de SKSG als haar belangrijkste maatschappelijke taak.