Direct contact?
Sander de Wilde
Neem contact op Sander de Wilde Event marketeer
Neem contact op

Portugal staat bekend om zijn progressieve en creatieve benadering van onderwijs. Van inclusieve praktijken tot holistische benaderingen voor de jongste leerlingen, het Portugese onderwijs biedt een schat aan kennis en ervaring. Tijdens deze vierdaagse studiereis krijg je de unieke kans om het Portugese onderwijssysteem van dichtbij te ervaren.

Inclusief onderwijs in Portugal

Een van de speerpunten waar Portugal om bekend staat is de vooruitstrevende benadering van inclusief onderwijs. Het Portugese onderwijssysteem streeft ernaar om alle kinderen, ongeacht hun achtergrond of leerbehoeften, een plek te bieden in het reguliere onderwijs. Tijdens deze studiereis krijg je de mogelijkheid om scholen te bezoeken die inclusief onderwijs succesvol in de praktijk brengen. Je leert over de methoden en strategieën die worden ingezet om een inclusieve leeromgeving te creëren, waarin elk kind zich gewaardeerd en ondersteund voelt. Ontdek zelf hoe samenwerking tussen leraren, specialisten en ouders bijdraagt aan het succes van inclusief onderwijs in Portugal!

Het Jonge Kind

Een ander speerpunt is de sterke nadruk op de vroege ontwikkeling en educatie van kinderen van 3 tot 6 jaar. Met een eigen curriculum stimuleert het Portugese systeem spelenderwijs leren en de ontwikkeling van het jonge kind. Er is speciale aandacht voor sociale, emotionele en cognitieve groei. Tijdens de reis kun je zelf gaan ontdekken hoe dit curriculum ten uitvoering wordt gebracht. Je ziet de warme, veilige en stimulerende omgevingen waarin jonge kinderen optimaal kunnen (op)groeien en leren.

Tijdens de studiereis kun je beide speerpunten met eigen ogen bekijken, of een keuze maken tussen de onderwerpen. De invulling van het programma wordt altijd afgestemd op jouw behoeften.

Studiereis Portugal

Tijdens deze studiereis gaan we, onder leiding van een onderwijsadviseur, ontdekken hoe het onderwijs in Portugal georganiseerd is. We krijgen theoretische informatie, maar gaan vooral ook in de praktijk kijken hoe het onderwijs is vorm gegeven. Samen met onze onderwijsadviseur en je reisgenoten ga je aan de slag met jouw persoonlijke leerdoelen en bepaal je hoe je het geleerde vorm geeft in jouw onderwijspraktijk.

Eigenschappen van deze studiereis

 • Je bezoekt diverse scholen passend bij jouw leervraag, ziet leerlingen en leerkrachten in actie en gaat het gesprek aan.
 • Je krijgt een workshop om meer inzicht te krijgen hoe het Portugese onderwijs is georganiseerd.
 • De reis wordt begeleid door een onderwijsadviseur. Door middel van een (online) startsessie en terugkomdag zorgen we ervoor dat de reis zoveel mogelijk impact heeft.
 • Tijdens de reis is er een verdiepingssessie met de onderwijsadviseur waarin je aan de slag gaat met jouw persoonlijk leerdoel en de vertaalslag maakt naar jouw dagelijkse praktijk.
 • Uiteraard geniet je van de Portugese gerechten en ontdek je de stad Lissabon.

Kortom, de ultieme manier om buiten de eigen landsgrenzen in aanraking te komen met interessante praktijkvoorbeelden, te leren van deskundigen én van je reisgenoten.

*Bij de indeling van activiteiten zijn we afhankelijk van beschikbaarheid. Uiterlijk twee weken voor de vertrekdatum krijg je het definitieve programma toegestuurd.

Subsidiefondsen

Erasmus plus logo

Waarom op studiereis met de Rolf groep?

0+ Jaar aanbieder van studiereizen
0 Gemiddelde klantwaardering
0+ Tevreden deelnemers

Wat vinden anderen van deze studiereis?

Het was super geregeld, de begeleiding had ook alles goed voor elkaar en konden goed omgaan met de lastminute veranderingen
Studiereis Finland Deelnemer 24-27 april 2023
De informatie voor de reis was duidelijk en tijdig gedeeld. De inhoud paste goed bij mijn verwachtingen. Interessant om de visie van de Finnish Agency te horen bij de lezing van Leo Pahking
Studiereis Finland Deelnemer 24-27 april 2023
Ik heb enorm genoten van deze studiereis! Hele leerzame aspecten zaten erin, maar het was ook heel erg gezellig met de groep! Perfecte balans tussen leeractiviteiten en vrije tijd.
Studiereis Finland Deelnemer 24-27 april 2023
Het was allemaal goed geregeld. Het was leerzame ervaring m.w.b. hoe andere scholen werken en het was ook plezierig (alles bij elkaar)
Studiereis Finland Deelnemer 5 t/m 8 maart 2023

Algemene informatie studiereis Portugal

Wat is de datum van de studiereis?

Studiereis Portugal: op dit moment staat er geen studiereis naar Portugal gepland.

Wil je een studiereis op maat? Neem dan contact met ons op. We bespreken graag de mogelijkheden met je.

*Wil je op reis naar Portugal ? Geef dan je interesse door via het contactformulier. Dan houden we je op de hoogte van nieuw geplande studiereizen naar Portugal.

 

Hoeveel kost de studiereis?

De prijsindicatie voor de studiereis naar Portugal is € 2.250,00. p.p.

e.e.a. is afhankelijk van prijsstijgingen van vluchten en hotels

Het is mogelijk om een subsidie aan te vragen via Erasmus+.

Inbegrepen
 • (Online) kennismaking met je reisgenoten, onderwijsadviseur en reisbegeleiding
 • Tijdens de kennismakingssessie krijg je hulp bij het bepalen van je persoonlijke doelen
 • Retourvlucht Amsterdam-Lissabon inclusief handbagage
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer in Portugal naar de geplande bezoeken
 • Hotelovernachtingen inclusief ontbijt
 • Portugees diner 1e avond
 • Praktijkbezoeken, lezing over het onderwijssysteem in Portugal en verdiepingssessie
Exclusief
 • Reis – en annuleringsverzekering (graag adviseren wij over het afsluiten van een passende verzekering)
 • Toeslag eenpersoonskamer
 • Toeslag ruimbagage
 • Overige maaltijden en drankjes
 • Facultatieve excursies, entreegelden, fooien
 • Persoonlijke uitgaven

Let op: jouw persoonlijke reis- en annuleringsverzekering dekt een zakelijke reis niet.

Voor wie is de studiereis geschikt?

Leerkrachten, Schooldirecteuren, Bestuurders, Pedagogisch medewerkers, Locatiemanagers, Pedagogisch Beleidsmedewerker in het primair onderwijs, de kinderopvang en het voortgezet onderwijs.

Wat zijn de voorwaarden bij deze reis?

Deze reis is een pakketreis. De Rolf groep biedt de reisgarantie van STO Garant. In onze reisvoorwaarden vind je meer informatie.

STO Garant
Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Kan ik een eenpersoonskamer boeken?

Alleenreizende worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizende. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen een toeslag.

Bij hoeveel deelnemers gaat de studiereis door?

Voor deze reis geldt dat we met minimaal 18 deelnemers op reis gaan.

kalender

De eerstvolgende studiereis naar Portugal vertrekt op..

Er staat op dit moment nog geen reis naar Portugal gepland. Wil jij graag naar Portugal? Laat het ons weten via het contactformulier. Dan houden we je op de hoogte van nieuw geplande studiereizen naar Portugal.