Direct contact?
Sander de Wilde
Neem contact op Sander de Wilde Event marketeer
Neem contact op

Het onderwijs in Leuven onderscheidt zich door zijn innovatieve methoden, inclusieve aanpak, duurzaamheid, professionele samenwerking en sterke gemeenschapsparticipatie. Deze unieke kenmerken maken Leuven een inspirerende bestemming voor leerkrachten en pedagogisch medewerkers die hun onderwijspraktijk willen verrijken en vernieuwen.

Onderwijsvernieuwing in actie

Leuvense scholen staan bekend om hun innovatieve onderwijsmethoden en inclusieve aanpak. Met interactieve werkvormen, projectmatig leren en slimme integratie van technologie, wordt het leerproces actief en boeiend gemaakt. Inclusie staat centraal; gedifferentieerde instructie en ondersteuningsteams zorgen ervoor dat alle leerlingen gelijke kansen krijgen. Daarnaast is duurzaamheid een kernwaarde, met groene schoolpleinen en milieuprojecten die leerlingen bewust maken van hun ecologische voetafdruk.

De cultuur van samenwerking en reflectie onder leerkrachten is een ander sterk punt van het Leuvense onderwijs. Professionele leergemeenschappen en uitgebreide opleidingsmogelijkheden stimuleren continue professionele ontwikkeling. Ouders en de gemeenschap spelen een actieve rol in de scholen, wat de band tussen school en buurt versterkt. Deze combinatie van innovatieve, inclusieve en duurzame praktijken maakt het onderwijs in Leuven een bron van inspiratie voor onderwijsprofessionals. Ontdek het zelf tijdens onze studiereis!

Studiereis Leuven

Tijdens deze studiereis gaan we, onder leiding van een onderwijsadviseur, ontdekken hoe het onderwijs in Leuven georganiseerd is. We krijgen theoretische informatie, maar gaan vooral ook in de praktijk kijken hoe het onderwijs is vorm gegeven. Samen met onze onderwijsadviseur en je reisgenoten ga je aan de slag met jouw persoonlijke leerdoelen en bepaal je hoe je het geleerde vorm geeft in jouw onderwijspraktijk.

Eigenschappen van deze studiereis

 • Je bezoekt diverse scholen passend bij jouw leervraag, ziet leerlingen en leerkrachten in actie en gaat het gesprek aan.
 • Je krijgt een workshop om meer inzicht te krijgen hoe het Vlaamse onderwijs is georganiseerd, gevolgd door een verdiepende sessie voor een sterke theoretische basis.
 • De reis wordt begeleid door een onderwijsadviseur. Door middel van een (online) startsessie en terugkommoment zorgen we ervoor dat de reis zoveel mogelijk impact heeft.
 • Tijdens de reis is er een verdiepingssessie met de onderwijsadviseur waarin je aan de slag gaat met jouw persoonlijk leerdoel en de vertaalslag maakt naar jouw dagelijkse praktijk.
 • Uiteraard geniet je van de Vlaamse gerechten en ontdek je de bruisende stad Leuven.

Kortom, de ultieme manier om buiten de eigen landsgrenzen in aanraking te komen met interessante praktijkvoorbeelden, te leren van deskundigen én van je reisgenoten.

*Bij de indeling van activiteiten zijn we afhankelijk van beschikbaarheid. Uiterlijk twee weken voor de vertrekdatum krijg je het definitieve programma toegestuurd.

Subsidiefondsen

Erasmus plus logo

Waarom op studiereis met de Rolf groep?

0+ Jaar aanbieder van studiereizen
0 Gemiddelde klantwaardering
0+ Tevreden deelnemers

Wat vinden anderen van deze studiereis?

Het was super geregeld, de begeleiding had ook alles goed voor elkaar en konden goed omgaan met de lastminute veranderingen
Studiereis Finland Deelnemer 24-27 april 2023
De informatie voor de reis was duidelijk en tijdig gedeeld. De inhoud paste goed bij mijn verwachtingen. Interessant om de visie van de Finnish Agency te horen bij de lezing van Leo Pahking
Studiereis Finland Deelnemer 24-27 april 2023
Ik heb enorm genoten van deze studiereis! Hele leerzame aspecten zaten erin, maar het was ook heel erg gezellig met de groep! Perfecte balans tussen leeractiviteiten en vrije tijd.
Studiereis Finland Deelnemer 24-27 april 2023
Het was allemaal goed geregeld. Het was leerzame ervaring m.w.b. hoe andere scholen werken en het was ook plezierig (alles bij elkaar)
Studiereis Finland Deelnemer 5 t/m 8 maart 2023

Algemene informatie studiereis Leuven

Wat is de datum van de studiereis?

Studiereis Leuven: op dit moment staat er geen studiereis naar Leuven gepland.

Wil je een studiereis op maat? Neem dan contact met ons op. We bespreken graag de mogelijkheden met je.

*Wil je op reis naar Estland? Geef dan je interesse door via het contactformulier. Dan houden we je op de hoogte van nieuw geplande studiereizen naar Leuven.

 

Hoeveel kost de studiereis?

De prijsindicatie voor de studiereis naar Leuven is € 1.600,00. p.p.

e.e.a. is afhankelijk van prijsstijgingen van de programmaonderdelen

Het is mogelijk om een subsidie aan te vragen via Erasmus+.

Inbegrepen
 • (Online) kennismaking met je reisgenoten, onderwijsadviseur en reisbegeleiding
 • Tijdens de kennismakingssessie krijg je hulp bij het bepalen van je persoonlijke doelen
 • Hotelovernachtingen inclusief ontbijt
 • Lunch op alle dagen
 • Vlaams diner op de eerste avond
 • Praktijkbezoeken, lezing over het onderwijssysteem en verdiepingssessie
Exclusief
 • Reis – en annuleringsverzekering (graag adviseren wij over het afsluiten van een passende verzekering)
 • Toeslag eenpersoonskamer
 • Vervoer van en naar Leuven, en vervoer ter plekke
 • Overige maaltijden en drankjes
 • Facultatieve excursies, entreegelden, fooien
 • Persoonlijke uitgaven

Let op: jouw persoonlijke reis- en annuleringsverzekering dekt een zakelijke reis niet.

Voor wie is de studiereis geschikt?

Leerkrachten, Schooldirecteuren, Bestuurders, Pedagogisch medewerkers, Locatiemanagers, Pedagogisch Beleidsmedewerker in het primair onderwijs, de kinderopvang en het voortgezet onderwijs.

Wat zijn de voorwaarden bij deze reis?

Deze reis is een pakketreis. De Rolf groep biedt de reisgarantie van STO Garant. In onze reisvoorwaarden vind je meer informatie.

STO Garant
Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Kan ik een eenpersoonskamer boeken?

Alleenreizende worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizende. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen een toeslag.

Bij hoeveel deelnemers gaat de studiereis door?

Voor deze reis geldt dat we met minimaal 18 deelnemers op reis gaan.

kalender

De eerstvolgende studiereis naar Leuven vertrekt op..

Er staat op dit moment nog geen reis naar Leuven gepland. Wil jij graag naar Estland? Laat het ons weten via het contactformulier. Dan houden we je op de hoogte van nieuw geplande studiereizen naar Leuven.