Direct contact?
Sander de Wilde
Neem contact op Sander de Wilde Event marketeer
Neem contact op

Het onderwijs in Estland heeft een van de meest vooruitstrevende en innovatieve systemen. Hier wordt dan ook veel aandacht aan besteed. Daarnaast streven ze naar inclusiviteit en gelijke kansen voor alle leerlingen. Wil jij je graag verdiepen in het Estse onderwijs en met eigen ogen zien hoe het er aan toe gaat? Dan is deze studiereis naar Estland zeker wat voor jou!

Onderwijs in Estland: digitaal en vernieuwend

Sinds het vernieuwde curriculum hebben docenten veel meer vrijheid gekregen in de manier van lesgeven, is het onderwijs gericht op het ontwikkelen van breed inzetbare vaardigheden en draait het minder om het toetsen van de leerlingen. Er word veel nadruk gelegd op individuele begeleiding en ondersteuning, hierbij wordt er rekening gehouden met wat een leerling kan en waar de behoeftes liggen.

Erg opmerkelijk is dat kinderen in Estland al van jongs af aan leren hoe ze om moeten gaan met technologie. Voor kinderen vanaf 7 jaar is programmeeronderwijs zelfs een verplicht vak. Hierdoor loopt Estland voor op het gebied van digitaal onderwijs. Tijdens de studiereis naar Estland ga je dit allemaal zelf zien en ervaren!

Studiereis Estland

Tijdens deze studiereis gaan we, onder leiding van een onderwijsadviseur, ontdekken hoe het onderwijs in Estland georganiseerd is. We krijgen theoretische informatie, maar gaan vooral ook in de praktijk kijken hoe het onderwijs is vorm gegeven. Samen met onze onderwijsadviseur en je reisgenoten ga je aan de slag met jouw persoonlijke leerdoelen en bepaal je hoe je het geleerde vorm geeft in jouw onderwijspraktijk.

Eigenschappen van deze studiereis

 • Je bezoekt diverse scholen passend bij jouw leervraag, ziet leerlingen en leerkrachten in actie en gaat het gesprek aan.
 • Je krijgt een workshop om meer inzicht te krijgen hoe het Estse onderwijs is georganiseerd en om meer te leren over het vernieuwde curriculum.
 • De reis wordt begeleid door een onderwijsadviseur. Door middel van een (online) startsessie en terugkomdag zorgen we ervoor dat de reis zoveel mogelijk impact heeft.
 • Tijdens de reis is er een verdiepingssessie met de onderwijsadviseur waarin je aan de slag gaat met jouw persoonlijk leerdoel en de vertaalslag maakt naar jouw dagelijkse praktijk.
 • Uiteraard geniet je van de Estse gerechten en ontdek je de oude stad Tallinn.

Kortom, de ultieme manier om buiten de eigen landsgrenzen in aanraking te komen met interessante praktijkvoorbeelden, te leren van deskundigen én van je reisgenoten.

*Bij de indeling van activiteiten zijn we afhankelijk van beschikbaarheid. Uiterlijk twee weken voor de vertrekdatum krijg je het definitieve programma toegestuurd.

Subsidiefondsen

Erasmus plus logo

Waarom op studiereis met de Rolf groep?

0+ Jaar aanbieder van studiereizen
0 Gemiddelde klantwaardering
0+ Tevreden deelnemers

Wat vinden anderen van deze studiereis?

Het was super geregeld, de begeleiding had ook alles goed voor elkaar en konden goed omgaan met de lastminute veranderingen
Studiereis Finland Deelnemer 24-27 april 2023
De informatie voor de reis was duidelijk en tijdig gedeeld. De inhoud paste goed bij mijn verwachtingen. Interessant om de visie van de Finnish Agency te horen bij de lezing van Leo Pahking
Studiereis Finland Deelnemer 24-27 april 2023
Ik heb enorm genoten van deze studiereis! Hele leerzame aspecten zaten erin, maar het was ook heel erg gezellig met de groep! Perfecte balans tussen leeractiviteiten en vrije tijd.
Studiereis Finland Deelnemer 24-27 april 2023
Het was allemaal goed geregeld. Het was leerzame ervaring m.w.b. hoe andere scholen werken en het was ook plezierig (alles bij elkaar)
Studiereis Finland Deelnemer 5 t/m 8 maart 2023

Algemene informatie studiereis Estland

Wat is de datum van de studiereis?

Studiereis Estland: op dit moment staat er geen studiereis naar Estland gepland.

Wil je een studiereis op maat? Neem dan contact met ons op. We bespreken graag de mogelijkheden met je.

*Wil je op reis naar Estland? Geef dan je interesse door via het contactformulier. Dan houden we je op de hoogte van nieuw geplande studiereizen naar Estland.

 

Hoeveel kost de studiereis?

De prijsindicatie voor de studiereis naar Estland is € 2.250,00. p.p.

e.e.a. is afhankelijk van prijsstijgingen van vluchten en hotels

Het is mogelijk om een subsidie aan te vragen via Erasmus+.

Inbegrepen
 • (Online) kennismaking met je reisgenoten, onderwijsadviseur en reisbegeleiding
 • Tijdens de kennismakingssessie krijg je hulp bij het bepalen van je persoonlijke doelen
 • Retourvlucht Amsterdam-Tallinn inclusief handbagage
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer in Estland naar de geplande bezoeken
 • Hotelovernachtingen inclusief ontbijt
 • Ests diner 1e avond
 • Praktijkbezoeken, lezing over het onderwijssysteem in Estland en verdiepingssessie
Exclusief
 • Reis – en annuleringsverzekering (graag adviseren wij over het afsluiten van een passende verzekering)
 • Toeslag eenpersoonskamer
 • Toeslag ruimbagage
 • Overige maaltijden en drankjes
 • Facultatieve excursies, entreegelden, fooien
 • Persoonlijke uitgaven

Let op: jouw persoonlijke reis- en annuleringsverzekering dekt een zakelijke reis niet.

Voor wie is de studiereis geschikt?

Leerkrachten, Schooldirecteuren, Bestuurders, Pedagogisch medewerkers, Locatiemanagers, Pedagogisch Beleidsmedewerker in het primair onderwijs, de kinderopvang en het voortgezet onderwijs.

Wat zijn de voorwaarden bij deze reis?

Deze reis is een pakketreis. De Rolf groep biedt de reisgarantie van STO Garant. In onze reisvoorwaarden vind je meer informatie.

STO Garant
Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Kan ik een eenpersoonskamer boeken?

Alleenreizende worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizende. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen een toeslag.

Bij hoeveel deelnemers gaat de studiereis door?

Voor deze reis geldt dat we met minimaal 18 deelnemers op reis gaan.

Combinatiereis met Finland

Wil je naast het onderwijs in Estland, ook het onderwijs in Finland ontdekken? Dit kan! Wij bieden de mogelijkheid voor een gecombineerde studiereis naar Helsinki en Tallinn. Heb je hier interesse in? Neem dan contact met ons op.

kalender

De eerstvolgende studiereis naar Estland vertrekt op..

Er staat op dit moment nog geen reis naar Estland gepland. Wil jij graag naar Estland? Laat het ons weten via het contactformulier. Dan houden we je op de hoogte van nieuw geplande studiereizen naar Estland.