Direct contact?
Sander de Wilde
Neem contact op Sander de Wilde Event marketeer
Neem contact op

Het onderwijs in Finland heeft internationaal al jaren bijzondere aandacht en wordt vaak als voorbeeld genomen. Wil jij meer weten over het Finse onderwijssysteem en zelf ontdekken wat je kunt leren van het Finse onderwijs? Ga mee op studiereis naar Finland!

Onderwijs in Finland: hét voorbeeld van goed onderwijs?

In Finland zijn leerkrachten universitair opgeleid, zijn toetsen afgeschaft volgens het principe ‘geen controle, maar sturing’, wordt er minder uren les gegeven en bepalen leraren hun eigen curriculum. Daarnaast is het Finse onderwijs toegankelijk; iedereen is gelijk en er is veel aandacht voor de optimale leeromgeving van het kind.

Een grote internationale groep ziet Finland als hét voorbeeld van goed onderwijs. De laatste jaren horen we echter ook enkele tegengeluiden. De hoogste tijd om zelf te ontdekken wat jij kunt leren van het Finse onderwijs!

Studiereis Finland

Tijdens deze studiereis gaan we, onder leiding van een onderwijsadviseur, ontdekken hoe het onderwijs in Finland georganiseerd is. We krijgen theoretische informatie, maar gaan vooral ook in de praktijk kijken hoe het onderwijs is vorm gegeven. Samen met onze onderwijsadviseur en je reisgenoten ga je aan de slag met jouw persoonlijke leerdoelen en bepaal je hoe je het geleerde vorm geeft in jouw onderwijspraktijk.

Eigenschappen van deze studiereis

Aantal dagen4
Kosten€2250
SectorKinderopvang/ Primair onderwijs/ Voortgezet onderwijs
DoelgroepLeerkrachten, Directeuren, Bestuurders, Pedagogisch medewerkers, Locatiemanagers, Pedagogisch beleidsmedewerker
SubsidiemogelijkhedenJa

Subsidiefondsen

Erasmus plus logo

Waarom op studiereis met de Rolf groep?

0+ Jaar aanbieder van studiereizen
0 Gemiddelde klantwaardering
0+ Tevreden deelnemers

Wat vinden anderen van deze studiereis?

Het was super geregeld, de begeleiding had ook alles goed voor elkaar en konden goed omgaan met de lastminute veranderingen
Studiereis Finland Deelnemer 24-27 april 2023
De informatie voor de reis was duidelijk en tijdig gedeeld. De inhoud paste goed bij mijn verwachtingen. Interessant om de visie van de Finnish Agency te horen bij de lezing van Leo Pahking
Studiereis Finland Deelnemer 24-27 april 2023
Ik heb enorm genoten van deze studiereis! Hele leerzame aspecten zaten erin, maar het was ook heel erg gezellig met de groep! Perfecte balans tussen leeractiviteiten en vrije tijd.
Studiereis Finland Deelnemer 24-27 april 2023
Het was allemaal goed geregeld. Het was leerzame ervaring m.w.b. hoe andere scholen werken en het was ook plezierig (alles bij elkaar)
Studiereis Finland Deelnemer 5 t/m 8 maart 2023

In mei 2022 vloog een groep van 20 leerkrachten van Roler naar Helsinki. Benieuwd hoe zij deze studiereis hebben ervaren?

Lees de ervaring van Roler

Algemene informatie studiereis Finland

Wat is de datum van de studiereis?

Studiereis Finland: De data van de eerstvolgende reis is 22 tot en met 25 oktober 2024*

Wil je een studiereis op maat? Neem dan contact met ons op. We bespreken graag de mogelijkheden met je.

*Komt deze datum niet uit? Geef dan je interesse door via het contactformulier. Dan houden we je op de hoogte van nieuw geplande studiereizen naar Finland.

 

Hoe zie het programma eruit?

Onderdelen in het programma*

 • Je bezoekt diverse scholen en/of voorscholen, ziet leerlingen en leerkrachten in actie en gaat het gesprek aan.
 • Je krijgt een lezing om meer inzicht te krijgen hoe het Finse onderwijs is georganiseerd en wat de achtergrond van deze benadering is.
 • De reis wordt begeleid door een onderwijsadviseur. Door middel van een startsessie en terugkomdag zorgen we ervoor dat de reis zoveel mogelijk impact heeft.
 • Tijdens de reis is er een verdiepingssessie met de onderwijsadviseur waarin je aan de slag gaat met jouw persoonlijk leerdoel en de vertaalslag maakt naar jouw dagelijkse praktijk.
 • En natuurlijk proef je van de Finse keuken en maak je kennis met Helsinki.

Kortom, de ultieme manier om buiten de eigen landsgrenzen in aanraking te komen met interessante praktijkvoorbeelden, te leren van deskundigen én van je reisgenoten.

*Bij de indeling van activiteiten zijn we afhankelijk van beschikbaarheid. Uiterlijk twee weken voor de vertrekdatum krijg je het definitieve programma toegestuurd.

Hoeveel kost de studiereis?

De prijsindicatie voor de studiereis naar Finland is € 2.250,00. p.p.

e.e.a. is afhankelijk van prijsstijgingen van vluchten en hotels

Het is mogelijk om een subsidie aan te vragen via Erasmus+.

Inbegrepen
 • (Online) kennismaking met je reisgenoten, onderwijsadviseur en reisbegeleiding
 • Tijdens kennismakingssessie krijg je hulp bij het bepalen van je persoonlijke doelen
 • Retourvlucht Amsterdam-Finland inclusief handbagage
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer in Finland naar de geplande bezoeken
 • Hotelovernachtingen inclusief ontbijt (3x)
 • Fins diner 1e avond
 • Praktijkbezoeken, lezing bij ‘Finnish National Agency for Education’ en verdiepingssessie
Exclusief
 • Reis – en annuleringsverzekering (graag adviseren wij over het afsluiten van een passende verzekering)
 • Toeslag eenpersoonskamer
 • Toeslag ruimbagage
 • Overige maaltijden en drankjes
 • Facultatieve excursies, entreegelden, fooien
 • Persoonlijke uitgaven
Voor wie is de studiereis geschikt?

Leerkrachten, Schooldirecteuren, Bestuurders, Pedagogisch medewerkers, Locatiemanagers, Pedagogisch Beleidsmedewerker in het primair onderwijs en de kinderopvang.

Wat zijn de voorwaarden bij deze reis?

Deze reis is een pakketreis. De Rolf groep biedt de reisgarantie van STO Garant. In onze reisvoorwaarden vind je meer informatie.

STO Garant
Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Kan ik een eenpersoonskamer boeken?

Alleenreizende worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizende. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen een toeslag.

Bij hoeveel deelnemers gaat de studiereis door?

Voor deze reis is het minimaal aantal deelnemers 18 deelnemers.

Combinatiereis met Estland

Wil je naast het onderwijs in Finland, ook het onderwijs in Estland ontdekken? Dit kan! Wij bieden de mogelijkheid voor een gecombineerde studiereis naar Helsinki en Tallinn. Heb je hier interesse in? Neem dan contact met ons op.

kalender

De eerstvolgende studiereis naar Finland vertrekt op..

Van 22 t/m 25 oktober 2024* vertrekken we naar Finland. Ga je mee op studiereis?

Boek de studiereis Finland hier

*Komt deze datum niet uit? Geef dan je interesse door via het contactformulier. Dan houden we je op de hoogte van nieuw geplande studiereizen naar Finland.