Gepubliceerd op 27 maart 2024
Leestijd 5 min.

Bij VrienDD begint elk project met een visie, een droom over een speel- of sportplein dat meer is biedt dan alleen een fysieke ruimte. Het is een plaats van waar kinderen kunnen genieten, ontwikkelingen en plezier maken. Dit werd duidelijk in een interview met Robert van Mierlo (accountmanager VrienDD) over de aanpak van VrienDD bij het creëren van vernieuwende schoolpleinen. Hier is een blik achter de schermen van hoe een plein tot leven komt, van het eerste contact tot de uiteindelijke realisatie.

Wie is VrienDD?

VrienDD is een van onze partners en samen werken we er aan om ‘buiten’ tot een leuke en uitdagende plek te maken waar iedereen kan spelen, sporten, ontmoeten en leren met plezier. Hierbij kan je denken aan de herinrichting van je buitenspeelruimte, maar ook de vervanging van bepaalde onderdelen. Samen met VrienDD kijken we hoe wij jou het beste kunnen helpen en komen we tot een oplossing die voor iedereen gewenst is.Vriendd Logo

Het begin van een droom

Alles start met een idee, een wens voor vernieuwing of verbetering. Klanten vinden hun weg naar VrienDD via onze diverse kanalen, zoals de klantenservice, onze website, of één van onze accountmanagers. Het doel is vaak een plein dat niet alleen visueel aantrekkelijk is, maar ook voldoet aan de educatieve en ontwikkelingsbehoeften van kinderen. VrienDD staat klaar om elke uitdaging aan te gaan, of het nu gaat om een complete transformatie of slechts een kleine toevoeging. De flexibiliteit en aandacht voor elk budget en elke wens geeft de ruimte om inclusieve en toegankelijke speelruimtes te creëren.

Ontwerpen met zorg

Eén van de belangrijkste aspecten van VrienDD’s aanpak is het ontwerpproces. Na een eerste ontmoeting, waarin de wensen en visies van de school of kinderopvang uitvoerig worden besproken, begint het creatieve proces. Met input van directies, leerkrachten en soms zelfs de kinderen, vertaalt VrienDD deze ideeën naar een concreet ontwerp. Dit proces is in samenwerking met de klant, waarbij VrienDD’s expertise in speelomgevingen samenkomt met de specifieke behoeften en wensen van de klant.

Van ontwerp naar realiteit

Zodra het ontwerp is goedgekeurd, draagt Robert het project over aan hun projectleiders, die de daadwerkelijke realisatie begeleiden. Dit omvat alles van logistiek en planning tot de fysieke aanleg van het plein. VrienDD’s oog voor detail en kwaliteit zorgt ervoor dat elk aspect van het ontwerp, van waterafvoer tot speeltoestellen, met de grootste zorg wordt uitgevoerd. Het resultaat is een plein dat niet alleen aan de oorspronkelijke visie voldoet, maar deze soms zelfs overtreft.

Een plein voor iedereen

Een belangrijk aspect dat VrienDD onderscheidt, is hun focus op inclusiviteit. De mogelijkheid om pleinen te ontwerpen die toegankelijk zijn voor kinderen met een beperking, benadrukt hun visie dat elk kind het recht heeft om te spelen, te leren, en te groeien in een veilige en uitnodigende omgeving.

Wil jij ook aan de slag met jouw buitenruimte?

Laat het ons weten. Wij helpen je graag!

Neem contact met ons op