Gepubliceerd op 21 april 2021
Leestijd 5 min.

Op woensdag 14 juni is het Nationale Buitenspeeldag. Het doel van deze dag is om kinderen te stimuleren om buiten te spelen. Kinderen gaan graag naar buiten: er valt van alles te ontdekken, te ervaren en te leren. Zoek je lesactiviteiten voor buiten? We hebben 7 leuke lesactiviteiten voor je op een rij gezet.

Leer het versje ‘Buitenspelen’

Versje buitenspelenMooie opzegversjes en gedichten zijn goed te gebruiken voor jonge kinderen. In Piramide Digitaal zitten vanaf nu in ieder project heel veel download-posters met versjes. Het versje Buitenspelen is leuk om Buitenspeeldag te introduceren. Print het versje uit en hang hem op in de groep. Zo heb je het versje bij de hand zodat je deze gemakkelijk kunt herhalen en de kinderen het versje leren.

Download versje – buitenspelen >

5 Activiteiten met stoepkrijtklei

Stoepkrijtklei is de perfecte combinatie tussen creatief bezig zijn en lekker naar buiten. Zoals de naam al aangeeft, maak je met deze klei je eigen stoepkrijt. Superleuk voor kinderen om te doen en te ervaren. Op zoek naar klei- en krijtinspiratie? We hebben 5 ideetjes voor je verzameld.

 

Doe de wokkel!

creall chalk clay wokkelKies je favoriete kleuren stoepkrijtklei uit, maak er slierten van en draai die in een wokkel. Een dagje later krijt je met alle drie de kleuren tegelijk! Zet bijvoorbeeld een speurtocht uit in de buurt of op het schoolplein.

Download het knutselrecept – wokkel > 

Na regen komt zonneschijn

RegenboogEen regenachtige dag fleur je op door het kleien van deze regenboog. Als het zonnetje een dag later weer tevoorschijn komt, versier je met je regenboog de stoepen met 5 kleuren tegelijk! Hoe cool is dat?

Download het knutselrecept – regenboog > 

Pinokkio en de perfecte cirkel

Pinokkio en de perfecte cirkelKun jij de perfecte cirkel én Pinokkio maken met jouw zelfgemaakte stoepkrijt? Met een touwtje en een stokje in de aanslag moet dat zeker lukken! Maak nadat je Pinokkio hebt gemaakt nog meer cirkels. Wat kan je, behalve Pinokkio, nog meer van deze cirkels maken?

Download het knutselrecept – perfecte cirkel > 

Stoepkrijtkunst

stoepkrijtkunstMisschien heb je het wel eens gezien bij jou in het dorp of in de stad: stoepkrijtkunst. Word ook een straatartiest! En dat hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Met een stuk tape en stoepkrijt kom je een heel eind.

Download het knutselrecept – stoepkrijtkunst > 

Voorbereidend schrijven

kleurige krijtjesWaarom binnen met voorbereidend schrijven aan de slag als het ook lekker buiten kan? Met een stoepkrijt en een schoolbordlinaal of houten lat worden de ‘regels’ getrokken. De kinderen gaan vervolgens de patronen tussen de regels schrijven. Kortom, een lekkere actieve les in de frisse lucht.

Download het knutselrecept – kleurige krijtjes >

Outdoor gameconsole Picoo

picoo socialComputergames zijn fun. Maar buiten.. daar beleef je pas écht avonturen! Picoo combineert het beste van twee werelden met de eerste outdoor gameconsole.

Lees meer over Picoo >

Nog meer ideeën voor buitenspelen?

Vaker naar buiten gaan heeft veel voordelen. Benieuwd naar de voordelen én nog meer activiteiten? Lees de blog ‘Buitenspelen en buiten leren: kinderen zijn er dol op!‘.