Leestijd 10 min.

Picoo, de interactieve spelcomputer voor buiten, brengt kinderen in beweging terwijl ze het gevoel hebben dat ze aan het gamen zijn. Zonder scherm! Met coole lichten, geluid en zelfs trillen wordt samen spelen en bewegen nog leuker voor de kinderen.

We weten allemaal hoe gezond het voor kinderen is om buiten te spelen, maar toch brengen ze vaak te veel tijd binnen achter hun computer door. Daarom combineert Picoo het beste van twee werelden: technologie en actief bewegen. Picoo stimuleert de sociale interactie en cognitieve ontwikkeling onder kinderen en ondersteunt het daarnaast een gezonde en actieve levensstijl. En het is nog leuk ook!

Multi-inzetbaar op school en de BSO

Picoo is een ideale toevoeging op het onderwijs en de BSO. Een Picoo Pakket biedt een ruime variatie aan spellen, die continu uitgebreid wordt. De spellen zijn bovendien zo gemaakt om kinderen van verschillende leeftijden met elkaar te laten spelen. Omdat de spellen automatisch gekaderd worden, is er nauwelijks begeleiding nodig tijdens het spelen. Zowel op BSO’s als scholen zorgt dit voor eindeloos speelplezier.

Picoo

Bewegend leren met Picoo

In het onderwijs is Picoo in te zetten in de pauzes of tijdens de gymles, maar ook als energizer tussen de lessen of als vorm van bewegend leren.

Naast reguliere spellen heeft Picoo namelijk ook verschillende educatieve spellen. Oefen bijvoorbeeld in Tafelspeurtocht de tafeltjes 1 t/m 10 terwijl je in beweging bent of test de kennis van verschillende onderwerpen op een actieve manier in Quizstafette.

Picoo basisschool

Je eigen lesstof koppelen met Picoo

Binnenkort komt Picoo met iets nieuws: spellen waarbij je je eigen lesstof kunt toevoegen! In het spel, Dubbelop*, gaan leerlingen op zoek naar de juiste paren die verspreid over het speelveld liggen. Kies uit een van de bestaande Picoo quizzen, bijvoorbeeld de provincies van Nederland met de juiste hoofdsteden, of creëer je eigen quiz met combinaties!

*Dubbelop is inbegrepen bij een Picoo Educatie Pakket.

Kom in beweging!

Wil jij bijdragen aan meer beweging en actief samen spelen en leren op jouw school of BSO? Bestel jouw Picoo Pakket voor de basisschool of BSO dan in onze webshop!

Bestel Picoo voor de basisschool