Gepubliceerd op 11 augustus 2021 Leestijd 3 min.
Geschikt voor
Basisschool Kinderopvang
NULL
Gepubliceerd op 11 augustus 2021 Leestijd 3 min.

Slim aan de slag

Goedemorgen allemaal! Zing je mee met routineliedjes?

Grote kans dat je bij het lezen van de titel meteen het liedje gaat zingen; Goedemorgen allemaal, hebben jullie lekker geslapen? Liedjes en routines, dat gaat goed samen. Ontdek de routineliedjes van Piramide!

Wist je dat?

Kinderen steun hebben aan herkenbare liedjes. Het verhoogt de voorspelbaarheid van routines en de veiligheid in de groep.

Routineliedjes van Piramide

piramide logoIn het educatieve programma Piramide vind je liedjes en spelsuggesties. Gebruik jij deze routineliedjes al?

Goedemorgen allemaal!

Dit liedje zing je met kinderen aan het begin van de ochtend en na de lunch.

Goedemorgen allemaal

Goedemorgen allemaal!

Huppekee huppekee hop, we ruimen alles op

Zing deze mantra tijdens het opruimen. Vervang het woordje ‘blokken’ steeds voor wat je gaat opruimen: puzzels, pennen, boeken, enzovoort. Zing de liedjes a capella, zonder instrumentale begeleiding. Daarmee stimuleer je meteen de muzikale ontwikkeling en oefenen kinderen hun stemgebruik.

Piramide opruimliedje

Huppekee hop opruimen!

Binnen – buitenlied

De hit Binnen – buitenlied is een swingende wisselzang tussen de leerkracht of pedagogisch medewerker en de kinderen of de kinderen onderling. Een vrolijke overgang als de kinderen van binnen naar buiten gaan om te spelen. Daar word je toch allemaal blij van?

binnen - buitenliedje

Binnen - buitenlied

Nog meer in Piramide!

Deze liedjes en spelsuggesties vind je in de nieuwste versie van het educatieve programma Piramide. Spelen met muziek is in alle projecten (thema’s) verwerkt. Bovendien bieden de handige planner, de prachtige ontdekplaten en de complete speelleeromgeving van Piramide jou en de kinderen een wereld aan spelontwikkeling. Vraag nu een demo aan of bestel Piramide meteen.

Vraag de gratis demo aan