Gepubliceerd op 11 augustus 2021
Leestijd 3 min.

Grote kans dat je bij het lezen van de titel meteen het liedje gaat zingen; Goedemorgen allemaal, hebben jullie lekker geslapen? Liedjes en routines, dat gaat goed samen. Ontdek de routineliedjes van Piramide!

Wist je dat?

Kinderen steun hebben aan herkenbare liedjes. Het verhoogt de voorspelbaarheid van routines en de veiligheid in de groep.

Routineliedjes van Piramide

piramide logo

In het educatieve programma Piramide vind je liedjes en spelsuggesties. Gebruik jij deze routineliedjes al?

Goedemorgen allemaal!

Dit liedje zing je met kinderen aan het begin van de ochtend en na de lunch.

Goedemorgen allemaal

Huppekee huppekee hop, we ruimen alles op

Zing deze mantra tijdens het opruimen. Vervang het woordje ‘blokken’ steeds voor wat je gaat opruimen: puzzels, pennen, boeken, enzovoort. Zing de liedjes a capella, zonder instrumentale begeleiding. Daarmee stimuleer je meteen de muzikale ontwikkeling en oefenen kinderen hun stemgebruik.

Piramide opruimliedje

Binnen – buitenlied

De hit Binnen – buitenlied is een swingende wisselzang tussen de leerkracht of pedagogisch medewerker en de kinderen of de kinderen onderling. Een vrolijke overgang als de kinderen van binnen naar buiten gaan om te spelen. Daar word je toch allemaal blij van?

binnen - buitenliedje

Nog meer in Piramide!

Deze liedjes en spelsuggesties vind je in de nieuwste versie van het educatieve programma Piramide. Piramide geeft onderbouwleerkrachten en pedagogisch medewerkers grip op de ontwikkeling van kinderen van 0 tot 7 jaar. Door uitdagende, aantrekkelijke activiteiten en spel help je jonge kinderen de wereld te ontdekken, zodat zij zich optimaal ontwikkelen voor de toekomst. Lees alle voordelen van Piramide.

Spelen met muziek is in alle projecten (thema’s) verwerkt. Bovendien bieden de handige planner, de prachtige ontdekplaten en de complete speelleeromgeving van Piramide jou en de kinderen een wereld aan spelontwikkeling.

Ben je benieuwd naar wat Piramide jou en de kinderen in jouw groep kan bieden? Volg dan het gratis webinar Maak kennis met Piramide.

Webinar Maak kennis met Piramide

Inschrijven webinar

Ook interessant voor jou