Gepubliceerd op 4 mei 2023
Leestijd 5 min.

Kleuters zijn van nature nieuwsgierige onderzoekers. Ze verwonderen zich en ontdekken de wereld om hen heen. Om kleuterleerkrachten te helpen bij het spelenderwijs vergroten van deze nieuwsgierigheid, is er vanaf schooljaar 2023-2024 Blink Wereld voor groep 1 en 2. En je kunt nu een thema gratis uitproberen met je leerlingen!

De echte wereld als vertrekpunt

Blink Wereldorientatie

Blink Wereld is een schoolbrede lesaanpak voor wereldoriëntatie, vanaf groep 1 t/m 8. Aardrijkskunde, geschiedenis, natuur en techniek en burgerschap komen samen in prikkelende thema’s uit de echte wereld. Je kunt met Blink Wereld kiezen voor de geïntegreerde of vakgerichte lijn.

Als leerkracht van groep 1 of 2 wil je spelenderwijs de nieuwsgierigheid van jouw kleuters vergroten.

Het nieuwe lesmateriaal van Blink Wereld voor groep 1 en 2 helpt je hierbij, met alle ruimte voor kleuters om te onderzoeken en ontdekken.

De echte wereld is ook voor de allerjongsten het vertrekpunt. In het eerste proefthema ‘Onze buurt’ kruipen kleuters bijvoorbeeld in de rol van buurtspeurder, en gaan ze samen met jou op onderzoek uit in hun eigen omgeving!

Met een zelfgemaakte buurtkijker op pad

Blink wereldorientatie

Als echte buurtspeurders gaan jouw leerlingen (met als hulpje een zelfgemaakte buurtkijker) zelf kijken, luisteren, voelen, onderzoeken en ontdekken in de eigen buurt. Welke leuke buren, mensen, huizen en buurtschatten zijn er allemaal te vinden?

Zo leren kleuters bijvoorbeeld dat er veel bijzondere dieren en planten om hen heen zijn, en dat er in hun buurt allerlei leuke mensen wonen en werken in verschillende gebouwen.

Activiteiten die passen bij jouw kleuterklas

Naast ‘Onze buurt’ vind je in Blink Wereld groep 1 en 2 nog veel meer thema’s uit de echte wereld, zoals ‘Fantastische aarde’, ‘Opvallende dieren’, ‘Super knikkerbaan’, en ‘De gekke lijfshow’.

Vanaf schooljaar 2023-2024 biedt Blink Wereld in totaal 10 thema’s (5 thema’s per leerjaar) aan voor groep 1 en 2. Elk thema bestaat uit drie onderdelen: introductie, onderzoeksvragen en afsluiting. Ook bevat ieder thema vijf klassikale activiteiten én activiteiten voor vier onderzoekshoeken.

Schoolbreed thematisch werken

Goed om te weten: de thema’s van groep 1 en 2 sluiten aan bij de thema’s van groep 3 t/m 8 van Blink Wereld – geïntegreerd. Zo kun je schoolbreed thematisch werken aan de thema’s van wereldoriëntatie. Binnen Blink Wereld-vakgericht kun je ook met de thema’s van groep 1 en 2 werken.

Het lespakket is heel flexibel: zo passen de activiteiten altijd bij jouw kleuterklas en jouw manier van werken. Wat je gebruikt en hoe je het inricht, is aan jou!

Probeer gratis

Ben je benieuwd hoe Blink Wereld groep 1 en 2 eruitziet en hoe je het kunt gebruiken? Vraag een proeflicentie aan en probeer gratis het proefthema ‘Onze buurt’ uit.

Vraag gratis een proeflicentie aan

Ook interessant voor jou