Geschikt voor
Basisschool
NULL
Gepubliceerd op 07 april 2020 Leestijd 4 min.

Slim aan de slag

Hoe maak ik een goede keuze voor een nieuwe methode?

In deze Corona periode gaat het maken van een keuze voor een nieuwe methode even iets anders in zijn werk dan voorgaande jaren. Wij hebben een aantal tips & trics voor je op een rijtje gezet om tot een goede keuze te komen.

De keuze voor het zoeken naar een nieuwe lesmethode is als het zoeken naar een geschikte thuishaven. Een plek waar je een tijd fijn voor anker kunt. Een plek die zowel avontuur als veiligheid biedt. Welke haven past helemaal bij jouw school? En hoe kom je daar? Laat ons je gids zijn!

Download ons stappenplan methodekeuze voor een behouden vaart

Stappenplan nieuwe rekenmethode kiezen vanuit gezamenlijke visie

We leven in een onzekere tijd, waarin het nog niet duidelijk is wanneer de scholen weer open mogen. Ondanks deze onzekerheid gaan sommige dingen toch door, bijvoorbeeld het kiezen van een nieuwe rekenmethode. Onze onderwijsadviseurs helpen daar graag bij op basis van een helder stappenplan eventueel ook op afstand!

Download ons Stappenplan nieuwe rekenmethode kiezen vanuit gezamenlijke visie.

Volg de methode starttraining online!

De methode starttraining kan nu ook online! Dus start jouw school binnenkort met een nieuwe methode en willen jullie de starttraining liever niet fysiek organiseren? Dan is onze Starttraining online een perfecte oplossing!

Methodesoftware

Inmiddels gaan we de vijfde week in van het thuisonderwijs. We merken dat iedereen steeds meer zijn draai gaat vinden. Alle uitgeverijen hebben voor deze periode hun software gratis ter beschikking gesteld om het thuisonderwijs beter vorm te kunnen geven. Veel scholen maken hier gretig gebruik van. Het gebruik van deze software kan natuurlijk ook  vragen oproepen. Ook hier kunnen wij jou natuurlijk bij helpen. Onderwerpen die aan bod zouden kunnen komen zijn:

  • Instellen van methodesoftware
  • Lezen van data
  • Differentiëren in je aanbod
  • Schoolspecifieke vragen

De training hiervoor vindt volledig op afstand plaats, zodat we kunnen voldoen aan de richtlijnen van het RIVM. Voor meer informatie kan je contact opnemen met jouw accountmanager of met onze klantenservice.

Webinars

Verkorte leerroute Lijn 3, De wereld in getallen 5 en Pluspunt 4: 

Getal & Ruimte Junior:

Stepping Stones Junior:

Pluspunt:

De wereld in getallen:

Karakter:

Estafette:

Alles Telt Q:

Flits: 

Wijzer! Verkeer:

Grow Wizz Kid: