Gepubliceerd op 10 mei 2021
Leestijd 5 min.

Een nieuwe lesmethode kiezen is geen gemakkelijk proces. Je wilt de beste keuze maken voor jouw team en de leerlingen. Maar hoe maak je de goede keuze? Wij hebben handige tips voor je verzameld en een stappenplan ontwikkeld wat jou helpt om tot een goede keuze te komen.

Anita Aalpoel, Teamleider onderwijsadviseurs binnen de Rolf groep, is eerder werkzaam geweest als leerkracht en schoolleider in het basisonderwijs. Zij weet als geen ander dat het kiezen van een nieuwe lesmethode geen gemakkelijk proces is: “Een nieuwe lesmethode kiezen doe je niet zomaar. Als je dit goed wilt doen, pak je dit projectmatig aan én neem je er de tijd voor. Eerst kijken naar wat de visie en wensen zijn en aan welke criteria de lesmethode moet voldoen. Goed oriënteren door webinars en methodepresentaties te volgen, het event Tools voor… te bezoeken en zichtzendingen aan te vragen. Het kost wat tijd, maar dan weet je zeker dat je de goede keuze maakt!

Gaat jouw school een nieuwe methode kiezen?

Als jouw school een schip is.. welke koers wil je dan varen? En in welke haven gooi jij het anker uit? Met het stappenplan methodekeuze ondersteunen we jou bij een behouden vaart.

Download het stappenplan methodekeuze

Handige tips voor het kiezen van een nieuwe lesmethode

We hebben handige tips voor je verzameld die jou helpen bij het kiezen van een nieuwe methode:

Webinars en Tools voor..

Zit je nog in de oriëntatiefase? Bekijk dan webinars van de verschillende lesmethodes of kom naar het event Tools voor… rekenen, lezen, taal, etc. (Bekijk de geplande Tools voor..). Hierdoor krijg je een goed beeld van wat de methode inhoudt. Kijk voor webinars op de website van de verschillende uitgeverijen.

Geplande Tools voor

Tools voor taal – 6 maart

De volgende methoden worden gepresenteerd

 • Noordhoff – Nieuw Nederlands Junior Taal
 • Malmberg – Taal Actief 5
 • Malmberg – Staal 2
 • ThiemeMeulenhoff – PIT Taal
 • Zwijsen – Taaljacht
 • Blink – Blink Taal

Meld je aan voor Tools voor taal

Tools voor lezen – 13 maart

De volgende methoden worden gepresenteerd

 • Blink – Blink lezen
 • Delubas – Atlantis
 • Noordhoff – Nieuw Nederlands Junior Lezen
 • Malmberg – Karakter
 • Malmberg – Leeslink & Taal Actief 5 Tekstbegrip
 • Malmberg – Lijn 3, dé nieuwe editie
 • Zwijsen – Estafette 3
 • Zwijsen – Veilig leren lezen Zoem

Meld je aan voor Tools voor lezen

Methodepresentatie

Heb je veel inspiratie opgedaan tijdens de webinars maar wil je nog meer weten over de methodes? Onze accountmanagers komen graag een methodepresentatie bij jou op school geven. Neem contact op met jouw accountmanager om een methodepresentatie in te plannen.

Zichtzending aanvragen

Je hebt een beeld van de verschillende lesmethodes en bent toe aan de volgende stap: onderzoeken of de methode bij jouw school past. Vraag zichtzendingen aan van de diverse lesmethodes van Malmberg, Blink, Zwijsen, ThiemeMeulehoff, Noordhoff en Delubas.

Goede voorlichting door implementatietraining

Je hebt een keuze gemaakt voor een nieuwe methode. Om het maximale uit de nieuwe methode te halen, is het belangrijk om training te krijgen over de basis van de methode en hoe je deze tijdens de lessen het beste in kunt zetten. Met onze implementatietrainingen krijg je in korte tijd meer kennis en inzicht in de methode. Het resultaat: je kunt snel en efficiënt aan de slag met de methode in de dagelijkse praktijk!

Bekijk de trainingen in de Brochure Scholingsaanbod

Heb jij een keuze gemaakt voor een nieuwe lesmethode?

Gefeliciteerd! Wij adviseren je graag over de (hoeveelheden van de) materialen.
Heb je vragen over het kiezen van een nieuwe lesmethode? Neem dan contact op met onze klantenservice. We helpen je graag!

Ook interessant voor jou