Direct contact?
Sander de Wilde
Neem contact op Sander de Wilde Event marketeer
Neem contact op

Het onderwijs in Ierland wordt als hét voorbeeld aangewezen als het aankomt op het verbeteren van de leesvaardigheid. Na een dieptepunt te hebben gekend in de basisvaardigheden, staan de leerlingen nu aan de top. Wil je zelf ervaren hoe het Ierse onderwijssysteem dit heeft bereikt? Dan is deze studiereis naar Ierland absoluut iets voor jou!

Onderwijs in Ierland: van diep dal naar hoge piek

In 2009 zag Ierland dramatische resultaten onder de leerlingen binnen de basisvaardigheden. Er is ingegrepen en the national strategy to improve literacy and numeracy and young people werkt anno 2024 nog steeds zijn vruchten af. Ierland wordt alom geprezen en benoemd als hét voorbeeld als het aankomt op het leesonderwijs.

Naast de goede prestaties op het gebied van leesvaardigheid, is Ierland ook een voorbeeld als het aankomt op inclusief onderwijs. Ieder kind heeft gelijke kansen en mag naar zijn of haar lokale school toe, ongeacht de onderwijsbehoeften.

Wil jij met eigen ogen zien hoe de leerlingen in Ierland het leesplezier weer hebben teruggevonden? Tijdens de studiereis naar Ierland ga je dit allemaal zelf zien en ervaren!

Studiereis Ierland

Tijdens deze studiereis gaan we, onder leiding van een onderwijsadviseur, ontdekken hoe het onderwijs in Ierland georganiseerd is. We krijgen theoretische informatie, maar gaan vooral ook in de praktijk kijken hoe het onderwijs is vormgegeven. Samen met onze onderwijsadviseur en je reisgenoten ga je aan de slag met jouw persoonlijke leerdoelen en bepaal je hoe je het geleerde vorm geeft in jouw onderwijspraktijk.

Eigenschappen van deze studiereis*

 • Je bezoekt diverse scholen passend bij jouw leervraag, ziet leerlingen en leerkrachten in actie en gaat het gesprek aan.
 • Je krijgt een workshop om meer inzicht te krijgen hoe het Ierse onderwijs is georganiseerd en om meer te leren over het vernieuwde curriculum.
 • De reis wordt begeleid door een onderwijsadviseur. Door middel van een (online) startsessie en terugkomdag zorgen we ervoor dat de reis zoveel mogelijk impact heeft.
 • Tijdens de reis is er een verdiepingssessie met de onderwijsadviseur waarin je aan de slag gaat met jouw persoonlijk leerdoel en de vertaalslag maakt naar jouw dagelijkse praktijk.
 • Uiteraard geniet je van de Ierse gerechten en ontdek je de rijke cultuur die Ierland te bieden heeft.

Kortom, de ultieme manier om buiten de eigen landsgrenzen in aanraking te komen met interessante praktijkvoorbeelden, te leren van deskundigen én van je reisgenoten.

*Bij de indeling van activiteiten zijn we afhankelijk van beschikbaarheid. Uiterlijk twee weken voor de vertrekdatum krijg je het definitieve programma toegestuurd.

Subsidiefondsen

Erasmus plus logo

Waarom op studiereis met de Rolf groep?

0+ Jaar aanbieder van studiereizen
0 Gemiddelde klantwaardering
0+ Tevreden deelnemers

Algemene informatie studiereis Ierland

Wat is de datum van de studiereis?

Studiereis Ierland: op dit moment staat er geen studiereis naar Ierland gepland.

Wil je een studiereis op maat? Neem dan contact met ons op. We bespreken graag de mogelijkheden met je.

*Wil je op reis naar Ierland? Geef dan je interesse door via het contactformulier. Dan houden we je op de hoogte van nieuw geplande studiereizen naar Ierland.

 

Hoeveel kost de studiereis?

De prijs voor de studiereis naar Ierland is op aanvraag.

Het is mogelijk om een subsidie aan te vragen via Erasmus+.

Inbegrepen
 • (Online) kennismaking met je reisgenoten, onderwijsadviseur en reisbegeleiding
 • Tijdens de kennismakingssessie krijg je hulp bij het bepalen van je persoonlijke doelen
 • Retourvlucht inclusief handbagage
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer naar de geplande bezoeken
 • Hotelovernachtingen inclusief ontbijt
 • Iers diner 1e avond
 • Praktijkbezoeken, lezing over het onderwijssysteem in Ierland en verdiepingssessie
Exclusief
 • Reis – en annuleringsverzekering (graag adviseren wij over het afsluiten van een passende verzekering)
 • Toeslag eenpersoonskamer
 • Toeslag ruimbagage
 • Overige maaltijden en drankjes
 • Facultatieve excursies, entreegelden, fooien
 • Persoonlijke uitgaven

Let op: jouw persoonlijke reis- en annuleringsverzekering dekt een zakelijke reis niet.

Voor wie is de studiereis geschikt?

Leerkrachten, Schooldirecteuren, Bestuurders, Pedagogisch medewerkers, Locatiemanagers, Pedagogisch Beleidsmedewerker in het primair onderwijs, de kinderopvang en het voortgezet onderwijs.

Wat zijn de voorwaarden bij deze reis?

Deze reis is een pakketreis. De Rolf groep biedt de reisgarantie van STO Garant. In onze reisvoorwaarden vind je meer informatie.

STO Garant
Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Kan ik een eenpersoonskamer boeken?

Alleenreizende worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizende. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen een toeslag.

Bij hoeveel deelnemers gaat de studiereis door?

Voor deze reis geldt dat we met minimaal 18 deelnemers op reis gaan.

kalender

De eerstvolgende studiereis naar Ierland vertrekt op..

Er staat op dit moment nog geen reis naar Ierland gepland. Wil jij graag naar Ierland? Laat het ons weten via het contactformulier. Dan houden we je op de hoogte van nieuw geplande studiereizen naar Ierland.