Direct contact?
Sander de Wilde
Neem contact op Sander de Wilde Event marketeer
Neem contact op

Ben je nieuwsgierig naar het geheim achter de uitmuntendheid van het onderwijs in Scandinavië en de Baltische staten? Verken met ons de opmerkelijke overeenkomsten en unieke verschillen tussen twee opvallende educatieve voorbeelden: Estland en Finland.

Treed binnen in de wereld van innovatief onderwijs, waar digitale technologieën samenkomen met een sterke nadruk op gelijke kansen en persoonlijke ontwikkeling. Tijdens deze unieke reis zullen we de onderwijssystemen van Estland en Finland verkennen, twee landen die wereldwijd worden geprezen om hun vooruitstrevende benaderingen en uitmuntende resultaten op het gebied van onderwijs.

Ontdek hoe Estland, bekend als de digitale hoofdstad van Europa, technologieën integreert in het onderwijsproces om leerlingen voor te bereiden op de uitdagingen van de 21e eeuw. Verken ook de Finse benadering, waar gelijkheid, inclusiviteit en een holistische kijk op onderwijs centraal staan. Leer van de experts en observeer eerste hand hoe deze principes worden toegepast in de praktijk.

Doe inspiratie op, deel ervaringen en bouw waardevolle professionele netwerken op tijdens deze boeiende reis. Samen zullen we nieuwe inzichten verwerven die onze eigen onderwijspraktijken verrijken en onze leerlingen beter voorbereiden op de wereld van morgen.

Klaar om je onderwijservaring naar een hoger niveau te tillen? Sluit je aan bij ons op deze onvergetelijke reis naar Estland en Finland!

Subsidiefondsen

Erasmus plus logo

Waarom op studiereis met de Rolf groep?

0+ Jaar aanbieder van studiereizen
0 Gemiddelde klantwaardering
0+ Tevreden deelnemers

Wat vinden anderen van deze studiereis?

Het was super geregeld, de begeleiding had ook alles goed voor elkaar en konden goed omgaan met de lastminute veranderingen
Studiereis Finland Deelnemer 24-27 april 2023
De informatie voor de reis was duidelijk en tijdig gedeeld. De inhoud paste goed bij mijn verwachtingen. Interessant om de visie van de Finnish Agency te horen bij de lezing van Leo Pahking
Studiereis Finland Deelnemer 24-27 april 2023
Ik heb enorm genoten van deze studiereis! Hele leerzame aspecten zaten erin, maar het was ook heel erg gezellig met de groep! Perfecte balans tussen leeractiviteiten en vrije tijd.
Studiereis Finland Deelnemer 24-27 april 2023
Het was allemaal goed geregeld. Het was leerzame ervaring m.w.b. hoe andere scholen werken en het was ook plezierig (alles bij elkaar)
Studiereis Finland Deelnemer 5 t/m 8 maart 2023

In mei 2022 vloog een groep van 20 leerkrachten van Roler naar Helsinki. Benieuwd hoe zij deze studiereis hebben ervaren?

Lees de ervaring van Roler

Algemene informatie studiereis Estland en Finland

Wat is de datum van de studiereis?

Studiereis Estland en Finland: Er staat nog geen nieuwe reis gepland.

Wil je een studiereis op maat? Neem dan contact met ons op. We bespreken graag de mogelijkheden met je.

 

Hoe zie het programma eruit?

Onderdelen in het programma*

 • Je bezoekt diverse scholen en/of voorscholen, ziet leerlingen en leerkrachten in actie en gaat het gesprek aan.
 • Je krijgt een lezing om meer inzicht te krijgen hoe het Estse onderwijs is georganiseerd en wat de achtergrond van deze benadering is.
 • Je krijgt ook een lezing om meer inzicht te krijgen hoe het Finse onderwijs is georganiseerd en wat de achtergrond van deze benadering is.
 • De reis wordt begeleid door een onderwijsadviseur. Door middel van een startsessie en terugkomdag zorgen we ervoor dat de reis zoveel mogelijk impact heeft.
 • Tijdens de reis is er een verdiepingssessie met de onderwijsadviseur waarin je aan de slag gaat met jouw persoonlijk leerdoel en de vertaalslag maakt naar jouw dagelijkse praktijk.
 • En natuurlijk proef je van de lokale keukens en maak je kennis met de culturen.

Kortom, de ultieme manier om buiten de eigen landsgrenzen in aanraking te komen met interessante praktijkvoorbeelden, te leren van deskundigen én van je reisgenoten.

*Bij de indeling van activiteiten zijn we afhankelijk van beschikbaarheid. Uiterlijk twee weken voor de vertrekdatum krijg je het definitieve programma toegestuurd.

Hoeveel kost de studiereis?

Je kunt een prijs aanvragen voor een studiereis naar Estland en Finland is op aanvraag.

Het is mogelijk om een subsidie aan te vragen via Erasmus+.

Inbegrepen
 • (Online) kennismaking met je reisgenoten, onderwijsadviseur en reisbegeleiding
 • Tijdens kennismakingssessie krijg je hulp bij het bepalen van je persoonlijke doelen
 • Retourvlucht inclusief handbagage
 • Boottocht Tallinn-Helsinki
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer naar de geplande bezoeken
 • Hotelovernachtingen inclusief ontbijt (3x)
 • Diner 1e avond
 • Praktijkbezoeken, lezingen over de twee onderwijssystemen en verdiepingssessie
Exclusief
 • Reis – en annuleringsverzekering (graag adviseren wij over het afsluiten van een passende verzekering)
 • Toeslag eenpersoonskamer
 • Toeslag ruimbagage
 • Overige maaltijden en drankjes
 • Facultatieve excursies, entreegelden, fooien
 • Persoonlijke uitgaven
Voor wie is de studiereis geschikt?

Leerkrachten, Schooldirecteuren, Bestuurders, Pedagogisch medewerkers, Locatiemanagers, Pedagogisch Beleidsmedewerker in het primair onderwijs en de kinderopvang.

Wat zijn de voorwaarden bij deze reis?

Deze reis is een pakketreis. De Rolf groep biedt de reisgarantie van STO Garant. In onze reisvoorwaarden vind je meer informatie.

STO Garant
Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Kan ik een eenpersoonskamer boeken?

Alleenreizende worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizende. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen een toeslag.

Bij hoeveel deelnemers gaat de studiereis door?

Voor deze reis is het minimaal aantal deelnemers 18 deelnemers.

kalender

De eerstvolgende studiereis naar Estland en Finland vertrekt op..

Er staat op dit moment nog geen reis gepland naar Estland en Finland. Neem contact met op ons over de mogelijkheden!

Boek de studiereis hier