Gepubliceerd op 2 juni 2023
Leestijd 5 min.

Indy en Lars zijn al vroeg in de groep. Ze willen als eerste in de bouwhoek spelen. Daar is een speciale reden voor, want de juf heeft de bouwhoek veranderd. De grote bouwblokken en de bouwhelmen zijn weg. En er ligt iets nieuws! Indy en Lars kunnen niet wachten om te ontdekken wat het is en wat je ermee kunt bouwen.

Nieuw! Verticaal bouwen

Rolf More - Verticale puzzel slaapkamerEen nieuw product: Verticaal bouwen. Het is een puzzel die kinderen verticaal gaan bouwen. Daarvoor is een andere puzzelstrategie nodig dan bij de gewone puzzels. Eerst zoeken kinderen de puzzelstukken van de onderste laag en leggen die naast elkaar. Daarna wordt laag voor laag verder omhoog gebouwd. Een echte uitdaging voor kinderen om hun puzzelvaardigheden verticaal in te zetten.

 

Lars ziet BiOBUDDi blokken liggen, die kent hij wel, maar deze hebben een plaatje. ‘Huh, het lijkt wel een puzzel’, zegt Indy. Lars begint te lachen, dat kan toch zeker niet. Want we gaan bouwen (!) in de bouwhoek. Toch lijkt Lars te twijfelen… misschien heeft Indy gelijk? Hij bekijkt de stukken nog eens goed, het lijkt inderdaad op een puzzel.

Samenwerking de Rolf groep & BiOBUDDi

Deze gave bouwpuzzels zijn ontwikkeld door de Rolf groep in samenwerking met BiOBUDDi. Vier nieuwe Rolf producten waarmee kinderen hun woordenschat uitbreiden, taal oefenen en aan de slag gaan met ruimtelijk inzicht. Kinderen leren door te spelen met deze duurzame materialen. BiOBUDDi speelgoed wordt gemaakt in Nederland. Het is niet zomaar gewoon plastic speelgoed. BiOBUDDi wordt namelijk geheel gemaakt zonder olie te gebruiken. Het speelgoed is gemaakt van de reststoffen van suikerriet. Het speelgoed is buiten dat het milieuvriendelijk is ook nog eens super leerzaam, zoals bij verticaal bouwen. Bouwen van de kamers van een huis en ondertussen allerlei woorden benoemen en zinnen maken.

De badkamer is al bijna klaar. Indy maakt de verticale puzzel van de badkamer. De stukken zet ze op elkaar, terwijl ze goed op de afbeeldingen let. De afbeeldingen moeten wel op elkaar passen. Het kleed is al klaar en de vloer van de douche ook. Lars helpt Indy en laag voor laag bouwen ze de badkamer in elkaar.

Verticaal bouwen

De vier puzzels zijn kamers van een huis. Bouw de puzzels naast elkaar en er ontstaat een appartement (gelijkvloers). Bouw de puzzels op elkaar en er ontstaat een huis met verdiepingen. Gebruik andere blokken om een dak te bouwen of de tuin en garage. Hierdoor ontstaat een bouwwerk dat passend is in verschillende thema’s, zoals wonen, familie of de bouwplaats.

Alle vier de bouwpuzzels zijn klaar: de badkamer, de keuken, de woonkamer en de slaapkamer. Indy en Lars hebben nu vier kamers van een huis. Ze zetten de kamers naast elkaar. Het lijkt nu een appartement. Ze bekijken de platen en vertellen over hun eigen huis. Nu gaan ze op zoek naar andere blokken om het dak van het huis te bouwen.

Puzzelen en bouwen maar!