Gepubliceerd op 10 augustus 2021
Leestijd 3 min.

Muziek zorgt voor veel enthousiasme bij kinderen. Met het spel ‘Muziekmonsters’ maak je samen met de kinderen zelf muziek en worden de kinderen echte muziekmonsters!

Muziekmonsters

spel muziekmonsters

Over het spel Muziekmonsters

Tijdens dit spel ontwerpen kinderen zelf maten en ritmes door het maken van geluiden, zoals het klappen in de handen of stampen met de voeten. Dit kan individueel, in groepjes of in een grote groep. Laat de kinderen de kaarten met de pictogrammen in een volgorde naar keuze zetten.

handpop gele monsterNa een inleidingsgebaar, waarvoor je bijvoorbeeld de leuke handpop het gele muziekmonster kan gebruiken, beginnen de kinderen met muziek maken. Voeg de kaart erbij met het grote gele monster erop, dan mogen kinderen zelf een yell verzinnen. Dit zorgt altijd voor veel enthousiasme. Ze hebben namelijk inbreng op het verloop van het spel en het uiteindelijke ritme dat gespeeld wordt.

Je kan ook verschillende niveaus aanbrengen in de muziek. Zo kun je wisselen in tempo, wisselen in soorten geluiden en extra kaarten toevoegen, zodat je een langer ritme krijgt.

Daarnaast mogen kinderen ook zelf een geluid verzinnen. Dit schrijf je dan op de uitwisbare kaarten die ook in het spel zitten.