Rolf Connect

De ideale combinatie van fysiek én digitaal leren

Meer weten?

Jessica Knuman | De Rolf Groep
Jessica Knuman

Sales consultant

Rolf Connect

Ontwikkelingsmateriaal is een belangrijk instrument in de ontwikkeling van jonge kinderen. Met Rolf Connect leggen we een koppeling tussen fysiek en digitaal. Zo kunnen jonge kinderen nog steeds voelen, zien en ervaren zoals ze gewend zijn bij fysiek ontwikkelingsmateriaal én bedienen we tegelijkertijd nieuwe leerdoelen die bij digitaal ontwikkelingsmateriaal passen. 

Het belang van digitaal ontwikkelingsmateriaal

Digitale leermiddelen sluiten aan op andere leerdoelen en helpen kinderen om andere vaardigheden te oefenen, dan dat ze gewend zijn met fysiek materiaal. Voor een zo breed mogelijke ontwikkeling, is het belangrijk dat jonge kinderen met beide type materialen in aanraking komen. Door deze fysieke en digitale ervaring in één leermiddel te combineren, geven we de ontwikkeling van jonge kinderen een extra boost.

Rolf Connect

Onze Rolf Connect lijn sluit hier perfect op aan. De materialen bevatten zowel fysieke als digitale leerprikkels, die elkaar versterken. Deze combinatie is wat Rolf Connect onderscheid van het pure digitale werken, bijvoorbeeld op een iPad. Dankzij Rolf Connect is het niet of… maar en!

Rolf Connect is geschikt voor kinderen tussen de leeftijd 2,5 t/m 7+.

Voordelen van Rolf Connect

Kinderen werken spelenderwijs aan 21e eeuwse vaardigheden onder begeleiding van een digitale coach

De combinatie van fysiek en digitaal leren activeert de hersenen op een manier die helpt om effectief te leren en zorgt voor een intensere leerbeleving.

De leerdoelen van de ontwikkelingsmaterialen sluiten aan bij die van de SLO. Bekijk het vaardigheden-overzicht voor meer informatie.

Rolf Connect HUB

Rolf Connect HUB is dé educatieve spelcomputer voor het jonge kind. Deze HUB maakt de interactie mogelijk tussen de leerling en digitale apps. 

Je schaft de HUB éénmalig aan en breidt deze uit met ontwikkelingsmaterialen naar jouw keuze. We zijn continu bezig met het lanceren van nieuwe ontwikkelingsmaterialen voor de HUB, die aansluiten bij de verschillende ontwikkelingsfasen. Daarnaast wordt de HUB regelmatig ge-update en is hij platformonafhankelijk (Windows 10, iOS, Android).

Beschikbare ontwikkelingsmaterialen voor de HUB:

  • Storytelling
  • Getalbegrip en rekenen
  • Coderen
  • Kleur en vorm

Rolf Connect Storytelling

Kinderen hebben een enorme creativiteit en fantasie. Wat je ook ziet of doet, een kind weet er altijd wel wat bij te vertellen. Deze fantasie en creativiteit komt perfect in uiting bij Rolf Connect Storytelling. Kinderen maken tijdens dit ontwikkelingsspel hun eigen verhaal, in de vorm van een babbelplaat, boek of een film. Bij het maken van een film kan ook een eigen verhaal worden ingesproken.
Lees meer over Rolf Connect Storytelling

Rolf Connect Getalbegrip en rekenen

Met Rolf Connect Getalbegrip en rekenen kun je op een frisse, speelse manier abstracte kennis laten landen bij kinderen. Bezig zijn met cijfers en rekenbegrippen wordt tastbaar, door de interactie met de HUB. De afwisseling van fysieke handelingen en digitale feedback werkt motiverend en uitdagend: ontdek rekenen ‘2.0’!
Lees meer over Rolf Connect Getalbegrip en rekenen

Rolf Connect Coderen

Rolf Connect Coderen is een krachtig onderwijsmiddel om kinderen te leren denken als een echte programmeur, te laten werken aan 21e-eeuwse vaardigheden, en zich goed voor te bereiden op een leven in een steeds meer digitale wereld. Geschikt voor 1 tot 2 kinderen vanaf groep 2 tot zelfs na groep 8. Ook geschikt voor kinderen die hoogbegaafd zijn. Rolf Connect Coderen is gekoppeld aan de doelen van het SLO.
Lees meer over Rolf Connect Coderen

Rolf Connect Kleur en vorm

Wat je ook doet, waar je ook bent… kleuren en vormen zijn overal. Voor jonge kinderen is het verkennen van kleuren en vormen die ze tegenkomen niet alleen leuk, het is een basisfactor in hun ontwikkeling. De Rolf Connect HUB koppelt een fysieke handeling aan een digitale terugkoppeling. Dit maakt de kleur- en vormbeleving intenser én effectiever! Rolf Connect Kleur en vorm zit bomvol leerzame, creatieve en uitdagende ontwikkelingsmaterialen en is een schoolvoorbeeld van dat spelend leren werkt. Dit alles onder een vriendelijk toeziend oog van een digitale coach. Leerdoelen van Rolf Connect Kleur en vorm primaire en secundaire kleuren kennen en benoemen vormkenmerken onderscheiden en overeenkomstige vormen herkennen 2D- en 3D geometrische vormen kennen classificeren met vormen en kleuren.
Lees meer over Rolf Connect Kleur en vorm

De Groeipuzzels

De Rolf groeipuzzels zijn tastbaar en dus niet digitaal. Ze bestaan uit vier lagen en laten de levenscyclus zien van een schildpad, een kikker, een vlinder en een lieveheersbeestje. Met ‘Augmented reality’ komen de puzzels tijdens het spelen indrukwekkend tot leven. Dat is niet alleen leuk om te zien, het stimuleert leren enorm door de impact van de beleving. Combineer de groeipuzzelfs met de (gratis) Rolf App. Ontdek de meerwaarde van de beleving en test wat je ervan hebt geleerd door de vragen te beantwoorden. De groeipuzzels zijn geschikt voor kinderen in de leeftijd van 3 tot 7 jaar.
Lees meer over de Groeipuzzels

Het Barcodespel

Het rollenspel ‘boodschappen doen’ is voor veel kinderen een favoriete bezigheid. Het doet een beroep op veel verschillende vaardigheden. Met Rolf Connect zien we dat kinderen nóg fanatieker te werk gaan: ze gaan producten met een barcode zelf scannen en krijgen feedback op de aankopen die ze doen en op de berekening aan de kassa. Leren rekenen wordt zo een leuke en realistische ervaring. Het Barcodespel is geschikt voor kinderen in de leeftijd van 3 tot 7 jaar.
Lees meer over het Barcodespel

Wil je meer weten over Rolf Connect?

Wil je graag meer informatie over Rolf Connect of ontvang je graag advies over welke spellen bij jullie onderwijsdoelen aansluiten? Onze consultant denkt graag met je mee.

Direct contact
Jessica Knuman | De Rolf Groep
Jessica Knuman

Sales consultant

Niet de oplossing gevonden die je zocht?

Kijk gerust eens verder in ons aanbod.