Gepubliceerd op 14 februari 2024
Leestijd 5 min.

Wie in het onderwijs werkt, is elke dag bezig met de ontwikkeling van kinderen. Je bereidt ze voor op de toekomst, waarbij je niet weet hoe die toekomst eruit zal zien. De veranderingen gaan zo snel, dat het belangrijk is dat je je leerlingen leert om dóór te willen leren, vragen te stellen en zichzelf te blijven ontwikkelen. Maar hoe zit het met het doorleren en de ontwikkeling van jou, of je team?

In de snel veranderende wereld van het onderwijs is het belangrijk om voortdurend te blijven leren en groeien. Gelukkig biedt de moderne technologie een overvloed aan mogelijkheden om dit te realiseren. Een toonaangevende tool op dit gebied is KlasMastr, een online leerplatform dat speciaal is ontworpen voor professionals in het basisonderwijs. Lees in dit blog meer over de vele voordelen die KlasMastr biedt voor schoolleiders, IB’ers, leerkrachten en onderwijsassistenten!

Waarom KlasMastr?

Als professional in het basisonderwijs wil je je graag blijven ontwikkelen, want de ontwikkelingen binnen het onderwijs staan nu eenmaal nooit stil. Het aanbod aan scholing voor het basisonderwijs is enorm. Waar begin je dan met zoeken? KlasMastr biedt de oplossing: of je nu werkzaam bent als schoolleider, IB’er, leerkracht of onderwijsassistent, alles komt samen in deze online leeromgeving.

Wat zijn de belangrijkste voordelen van KlasMastr?

 • Groot aanbod aan opleidingen en nascholing voor het basisonderwijs

Werk je in het basisonderwijs? Dan kun je je via KlasMastr aanmelden voor diverse opleidingen. Wat dacht je van de opleiding tot Digitale geletterdheid expert of Kleuterspecialist? Of richt je je op nascholing en zoek je in de richting van begrijpend lezen met close reading, het vergroten van je eigenaarschap of het formuleren van lesdoelen binnen het EDI-model?

Wil je het volledige aanbod zien? Kijk dan eens op KlasMastr.nl

 • Eén leerportaal waarin alles voor een levenslange ontwikkeling van teams en de individuele professional zit

Met KlasMastr kunnen teams zich levenslang blijven ontwikkelen op allerlei gebieden. Wordt KlasMastr niet vanuit jouw organisatie aangeboden? Wij begrijpen als geen ander dat jij toch wil blijven groeien, want in iedereen schuilt een KlasMastr! Daarom kun je ook een losse KlasMastr licentie afnemen. Met een individuele licentie heb je onbeperkt toegang tot meer dan 350 trainingen. Een fijn, breed aanbod, zodat je de onderwerpen kunt kiezen die perfect bij jou aansluiten. Of je nu wil leren over taalvaardigheid, gedrag of het omgaan met toetsresultaten: voor iedere onderwijsprofessional is er een passende keuzemogelijkheid.

 • Jouw eigen KlasMastr academie

Wil je jouw eigen onderwijsacademie opstarten? Het kan met KlasMastr! We hebben ruim tien jaar ervaring in het organiseren van professionalisering via een academie. Deze kennis gebruiken we om samen met jou een academie op te zetten voor jouw school of bestuur, volledig in de stijl van jouw organisatie. Op deze manier voelen jouw medewerkers zich thuis op het platform.

Met elkaar bepalen we de uitgangspunten voor de ontwikkeling van jouw medewerkers en stellen we het aanbod aan trainingen en opleidingen samen. Heb je een eigen training of opleiding of wil je een opleiding van een andere aanbieder toevoegen? Ook dat kan!

 • Aan te vullen met externe scholing en eigen aanbod

Je hebt veel kennis in je organisatie. Maar hoe zorg je ervoor dat deze kennis ook gedeeld wordt? Met KlasMastr ondersteunen we je hierbij. Bijvoorbeeld via ‘Kennis in huis’. Hier wordt de expertise van medewerkers getoond en kunnen zij elkaar vinden om elkaar te helpen bij leervragen. Ook onze ‘Train de trainer’ wordt vaak ingezet om experts te helpen hun kennis via trainingen te delen met collega’s. Wil je kennisdeling buiten jouw school of bestuur bevorderen? Ook daar helpen we graag bij. We vormen regelmatig netwerken met andere besturen, waardoor je samen leeraanbod kunt delen en van elkaar kunt leren.

 • Leren waar, wanneer en waarover jij wil

Een van de grootste voordelen van KlasMastr is de flexibiliteit die het platform biedt. Professionals in het basisonderwijs hebben vaak drukke schema’s en vinden het moeilijk om tijd vrij te maken voor opleidings- of nascholingsactiviteiten. Met Klasmastr kunnen ze leren op hun eigen tempo en op momenten die voor hen het beste uitkomen. Of het nu ‘s avonds is na een dag op school of in het weekend, KlasMastr staat altijd klaar om te voorzien in de leerbehoeften van de gebruiker.

 • Fysiek en online aanbod

KlasMastr biedt trainingen in alle vormen en maten, namelijk:

 • Fysiek op locatie
 • E-learnings
 • E-colleges
 • Microlearnings & blended learnings

Nog meer mooie voordelen:

 • In de LeerRoutekaart kun je inzien welke trainingen je gevolgd hebt, voor welke trainingen je staat ingeschreven en of je aanvraag is goedgekeurd
 • Digitaal bekwaamheidsdossier
 • Online leren op telefoon, tablet of computer

Begin je leerreis!

Met al deze voordelen biedt KlasMastr een uitstekende kans voor professionals in het basisonderwijs om hun kennis uit te breiden, vaardigheden te verbeteren en zichzelf te blijven ontwikkelen als opvoeders en leiders. Of je nu een doorgewinterde leraar bent of net begint aan je carrière in het onderwijs, KlasMastr heeft alles wat je nodig hebt om succesvol te zijn. Dus waar wacht je nog op? Meld je vandaag nog aan en begin aan je leerreis met KlasMastr!

Meer weten?

Wil je meer weten, heb je een vraag of wil je een proefaccount aanvragen?

Klik dan hier