Gepubliceerd op 20 mei 2021

Professionele en persoonlijke ontwikkeling is een terugkerend thema in de kinderopvang en het onderwijs. Het is de taak van een bestuur of directie om deze ontwikkelingen mogelijk te maken. Maar hoe zorg je ervoor dat je altijd de nieuwste kennis beschikbaar hebt? En hoe faciliteer je een gunstig leerklimaat? KlasMastr biedt de oplossing.

Blijvende ontwikkeling van professionals

Steeds vaker geven leerkrachten aan dat ze het belangrijk vinden om zichzelf te blijven ontwikkelen. Zowel vakinhoudelijk als op technologisch en maatschappelijk vlak verandert er in korte tijd veel in het onderwijs. Denk bijvoorbeeld aan de digitalisering of het leren van 21e -eeuwse vaardigheden. Bijblijven in deze veranderende thema’s heeft een grote input op de kwaliteit van het onderwijs. Leerlingen van leraren die blijven leren, onderzoeken en reflecteren behalen namelijk betere resultaten.

Maar deze verantwoordelijkheid ligt niet enkel bij de leraar of de pedagogisch medewerker. Het is de taak van een bestuur of directie om deze ontwikkelingen te faciliteren en zelfs te stimuleren. KlasMastr is hiervoor een goede oplossing.

Wat is KlasMastr

KlasMastr is een leerplatform voor professionals in de kinderopvang en het onderwijs. Speciaal ontwikkeld zodat gebruikers het beste uit zichzelf kunnen halen. Het bevat een uitgebreid aanbod van trainingen, zowel online als op locatie. Zodat jij je kunt verdiepen in het onderwerp dat bij jou past. Denk bijvoorbeeld aan een training die zich richt op het begrijpend lezen van online teksten of een training ‘ADHD in je klas’. Zowel vakinhoudelijk als persoonlijk bevatten de trainingen de laatste ontwikkelingen.

De voordelen van KlasMastr

KlasMastr is een totaaloplossing voor de kinderopvang en het onderwijs. KlasMastr biedt niet alleen een grote hoeveelheid diverse trainingen, maar helpt je ook met monitoren van jouw voortgang en die van je collega’s. Zo heeft iedere gebruiker een eigen LeerRoutekaart waarin staat welke trainingen je hebt afgerond. Daarnaast is er een ‘Kennis in Huis’ pagina waarin collega’s specialistische kennis kunnen uitwisselen.

We zetten alle highlights even op een rijtje:

  • 750+ trainingen in verschillende thema’s en soorten
  • Alles overzichtelijk op een plek
  • Ondersteuning bij het plannen en plaatsen van fysieke trainingen
  • Een vaste adviseur van de Rolf groep die helpt bij het samenstellen van het aanbod
  • Praktijkgerichte inspiratie en excellente trainers

Help je professionals het beste uit zichzelf te halen

Het belang van professionalisering in de kinderopvang en het onderwijs staat buiten kijf. Zo heeft het een goede invloed op de kwaliteit van het onderwijs en verbetert het de motivatie en het zelfvertrouwen van professionals. KlasMastr maakt deze continue ontwikkeling makkelijk. Zo is er voor elke professional een training die aansluit bij zijn of haar behoeftes.

Wil je graag meer weten over KlasMastr? Op de KlasMastr website vind je meer informatie over het platform. Daarnaast kun je een demo inplannen bij één van onze account managers. Dan krijg je een rondleiding in KlasMastr zelf en kijk je samen of KlasMastr het leerplatform voor jouw school of kinderopvang is.

Ontdek of KlasMastr wat voor jou is!

Bekijk de KlasMastr website