Gepubliceerd op 2 juli 2018
Leestijd 3 min.

Van laag tot laag ontdekken kinderen hoe de baby groeit in de buik van de moeder.

Wat is het?

Mama’s buik wordt steeds dikker, want er komt een klein broertje of zusje bij. Maar wat gebeurt er dan eigenlijk? Met de 4-lagen groeipuzzel ‘Moeder en baby’ ontdekken jonge kinderen hoe de baby groeit in de buik van hun moeder.

Inhoud: Houten 4-lagen puzzel van 20 x 24,5 cm, 42 puzzelstukjes

Aantal stukjes: laag 1: 4 stukjes, laag 2: 6 stukjes, laag 3: 12 stukjes, laag 4: 20 stukjes

Wat kan je ermee?

De puzzel bestaat 4 lagen, met in totaal 42 puzzelstukjes. Per laag verschillen de puzzelstukjes in grootte en aantal. Zo kunnen 4 kinderen tegelijk aan de puzzel werken en ervaringen uitwisselen over de komst van een zusje of broertje.

Waarom vindt Maartje dit een parel?

“Het is voor jonge kinderen moeilijk om zich voor te stellen wat er gaat gebeuren als mama een baby in haar buik heeft. Deze puzzel laat zien hoe de baby groeit in de buik en wat er allemaal geregeld moet worden voor de geboorte. Je kunt de puzzel ook gebruiken om in gesprek te gaan over het hebben van een babybroertje of -zusje. Kleine kinderen beseffen niet altijd dat de baby voor altijd bij hun komt wonen en dat ze de aandacht van hun ouders voortaan moeten delen. Best lastig voor vier- en vijfjarigen die hun gevoelens niet kunnen verwoorden! De puzzel ‘Moeder en baby kan hierbij helpen.”

Waar kun je deze parel vinden?      

Je vindt de groeipuzzel ‘Moeder en baby’ gewoon in onze webshop.

Meer groeipuzzels vind je in onze webshop

Bekijk alle groeipuzzels