Leestijd 3 min

We gaan alweer richting het einde van het schooljaar. Voor deze laatste periode hebben wij weer een aantal leuke activiteiten verzameld, waarbij je de iPad kunt inzetten.

Plezierige iPad-avonturen voor de zomervakantie

Digitale geletterdheid in het primair onderwijs is van essentieel belang in de moderne wereld waarin technologie een integraal onderdeel is geworden van ons dagelijks leven. Het biedt kinderen de kans om vaardigheden te ontwikkelen die cruciaal zijn voor hun toekomst, zoals probleemoplossend vermogen, samenwerking en kritisch denken. Maar waarom zou het leren van digitale vaardigheden niet samengaan met plezier? Door de iPad in te zetten als een hulpmiddel vol educatieve en vermakelijke apps, kunnen kinderen spelenderwijs hun digitale kennis vergroten terwijl ze genieten van boeiende activiteiten voor de zomervakantie.

Wil jij vandaag nog aan de slag met digitale geletterdheid in jouw klas? Wij hebben een gratis activiteitenboekje gemaakt, volledig gericht op de zomer. In dit boekje vind je vijf opdrachten rondom het thema ‘zomer en vakantie’ én werk je tegelijkertijd aan de digitale geletterdheid vaardigheden van je leerlingen. Download het boekje via het formulier hieronder.

Apple activiteitenboekje 'Leuke zomer'