Gepubliceerd op 7 maart 2023
Leestijd 5 min.

De buitenschoolse opvang (BSO) heeft te maken met veel administratiedruk: van de vorderingen van het kind bijhouden, tot het wisselen van een opvangdag. Gelukkig is er speciale software voor de BSO, die helpt om tijdrovende processen te digitaliseren en zelfs te automatiseren. Een mooie kans om het schriftje met pen te verruilen voor een iPad met KidsKonnect. In deze blog vertellen we je meer over de voordelen.

De voordelen in het kort: 

  • Verlaag de werkdruk voor PM’er en IT’er met één app
  • Veilig en AVG-proof
  • Voorspelbare kosten

Verlaag de werkdruk voor PM’er én IT’er met één app

De gebeurtenissen van die dag opschrijven in een schriftje, uitgeprinte foto’s daarin plakken, ouders updates mailen: dat kost toch ontzettend veel tijd? Dankzij KidsKonnect doet de PM’er dit allemaal via één app, op een manier die ook nog compleet AVG-proof is.

De software van onze partner KidsKonnect verlicht de administratieve druk sterk. Dankzij het handige kindvolgsysteem, waarvan verschillende taken geautomatiseerd zijn, is de PM’er veel minder tijd kwijt aan vorderingen bijhouden en doorgeven. Onder meer ouderaanvragen afhandelen, de planning en de facturatie worden hierdoor gestroomlijnd.

Ook je IT’ers worden ontzorgd. Wij zorgen voor zelf centraal beheer, inclusief updates en security. Dat regelen we centraal, voor alle apparaten, wat veel tijd scheelt. Heb je een nieuwe iPad nodig? Dan zorgen wij ervoor dat die gebruiksklaar geleverd wordt, zodat je bij alles kunt wat je nodig hebt, inclusief KidsKonnect natuurlijk.

Veilig en AVG-proof

KidsKonnect is volledig AVG-proof, dat zit er gewoon ‘ingebakken’. Gegevens worden centraal opgeslagen en per gebruiker wordt er een onderscheid gemaakt voor wie waarbij kan. PM’ers loggen in op het portaal. Ouders kunnen gewoon via hun smartphone of tablet gebruikmaken van de KidsKonnect-app. Dan kunnen ze waar dan ook, op welk moment dan ook, updates over hun kinderen lezen en zien. Ook de PM’er ziet alleen de gegevens die voor hem/haar relevant zijn. Niemand ziet informatie die hij of zij niet hoort te zien.

Wordt er een iPad gestolen of raakt er eentje kwijt? Geen zorgen, want zonder het juiste wachtwoord kun je er niets mee. Bovendien kunnen we binnen korte tijd een vervangend exemplaar instellen, dat precies zo werkt als je gewend bent.

Een iPad in een beheerde omgeving is bovendien veilig. Daarmee kunnen kinderen zelf aan de slag, zonder dat ze per ongeluk problemen veroorzaken. Je kunt instellen waar ze wel en geen toegang tot krijgen. Uiteraard kunnen ze zelf KidsKonnect niet gebruiken.

Voorspelbare kosten

Zowel KidsKonnect als wij werken op abonnementsbasis. Je hoeft dus geen iPads aan te schaffen of andere investeringen vooraf te doen. Wil je het aantal apparaten of licenties ophogen of juist verlagen? De kosten groeien of krimpen dan evenredig mee. Je weet financieel dus precies waar je aan toe bent. Dat maakt onder meer de begroting een stuk gemakkelijker. Ook dát is natuurlijk een stukje ontzorging.

Wil je meer weten over hoe de iPad voor praktische én leuke dingen ingezet kan worden in de BSO? Lees dan onze blog.

Lees de blog