Gepubliceerd op 15 mei 2020
Leestijd 3 min.

Magnetisch en koud lamineren? Dat kan met de Creative Station van Xyron! Leerkracht en blogger Esther van Onderwijswereld-PO probeerde het uit en schreef er een blog over:

In het onderwijs gaat er geen dag voorbij of er wordt gelamineerd. Bij mij op school werd dat door een enthousiaste groep hulpouders gedaan. Maar een enkele keer wilde je ook even snel iets tussendoor lamineren. Dan was het altijd zoeken naar een plek waar je het apparaat neer kon zetten. Vervolgens eeuwig wachten tot het apparaat warm was.. Afijn, zonde van de tijd. Voor die tussendoor klusjes blijkt er ook een ander apparaat te zijn. De Creative Station van Xyron. En het mooie is: deze kan KOUD en MAGNETISCH lamineren!

Esther
-
Onderwijswereld-PO
"De Creative Station is onderscheidend door de mogelijkheden om zowel koud als magnetisch te kunnen lamineren. Zelf ben ik vooral heel content met de magnetische optie. Dat gaat me enorm veel tijd schelen!"

Koud lamineren

De Creative Station is een apparaat dat werkt zonder stroom. Simpel gezegd bestaat het apparaat uit 2 onderdelen. Het apparaat zelf en de cartridge. De normale cartridge bestaat uit 2 kanten met zeer stevig plakplastic. Het lamineren doe je door aan de invoerkant je papier in te voeren en ondertussen te draaien aan de slinger. Het papier wordt heel soepel door het apparaat gevoerd en zodra het er helemaal doorheen is stop je met draaien. Je kunt dan aan de uitvoerkant met het geïntegreerde mesje je gelamineerde papier afsnijden. Voordeel hiervan is dat je dus nooit plastic teveel gebruikt.

Esther
-
Onderwijswereld-PO
"Geen gedoe met snoeren en wachten: gewoon je apparaat uit de kast halen en meteen aan de slag. Fijne tijdswinst!"

Magnetisch lamineren

Dit vind ik dus een super uitvinding! Hoe vaak was ik kaartjes voor het planbord aan het lamineren en moest ik er vervolgens weer magneetband achter plakken. Dat hoeft nu dus niet meer! De bovenkant van de cartridge bestaat uit zelfklevend lamineerplastic. De onderkant bestaat uit magnetisch materiaal. Het invoeren en uitvoeren van je gelamineerde papier werkt precies zoals hierboven beschreven. Met het grote verschil dat je nu dus een magnetische kaart hebt gelamineerd! Je kunt met een gewone schaar makkelijk door het materiaal knippen.

Esther
-
Onderwijswereld-PO
"Het apparaat is gebruiksvriendelijk. De handleiding is kort en bondig. Zelf kon ik er met mijn twee linkerhanden meteen mee uit de voeten 😉"

Wil je net als Esther veel lamineerplezier beleven? Bekijk de Creative Station van Xyron in onze webshop of neem contact op met onze klantenservice!

Creative Station Xyron A4

Bekijk

Maak je Creative Station compleet met een van de cartridges!

Lamineercassette Xyron A4 2×80 micron 10 meter

Bekijk

Lamineercassette Xyron A4 3,5 meter magnetisch

Bekijk