Gepubliceerd op 25 mei 2021
Leestijd 3 min.

Hygiëne is belangrijker dan ooit. Want hoe schoner de omgeving, hoe kleiner de kans op zieke collega’s en kinderen. Dat betekent: nóg beter en vaker schoonmaken, regelmatig desinfecteren van alles waar iedereen met zijn handen aanzit én extra aandacht voor toilet- en handhygiëne.

Was je handen goed

Met dit grappige handenwasliedje voor kinderen maak je van grondig handen wassen een aantrekkelijke activiteit voor kinderen.

Om het Coronavirus geen kans te geven, kun je ook nog wel wat extra hulpmiddelen gebruiken, bijvoorbeeld de virusmonsterstempel of speciale handzeep met parelmoer.

Was het virusmonster weg met de virusmonsterstempel!

Met een stempel van dit grappige virusmonstertje op hun handen weten kinderen wat hun te doen staat: vaak de handen wassen, zodat het monster aan het eind van de dag is verdwenen. De inkt op het stempelkussen is dermatologisch getest en veilig voor de huid. Zelfs het stempelhoudertje geeft antibacteriële bescherming.

Tip: stempel zowel de handpalm als de handrug, dan weet je zeker dat de kinderen hun handen echt goed wassen.

Wil jij de virusmonsterstempel met stempelkussen voor 3000 afdrukken?

Bestel de virusmonsterstempel

Was je handen grondig met handzeep met parelmoer

De handzeep met parelmoer is een grappige manier om heel grondig je handen te wassen. De parelmoerblauwe kleur laat precies zien waar al wel of nog geen zeep zit: het blijft erop zitten totdat je het afwast.

Handzeep parelmoer

Laat kinderen een ‘diploma handen wassen’ verdienen!

Als de kinderen hun handen goed gewassen hebben kun je ze een diploma geven. Download één van onze diploma’s en versier ze samen met de kinderen. Zo kun je handen wassen nog leuker maken!

Diploma handen wassen

Handig bij het handenwassen:

Reinig de lucht

Aerosolen zijn een belangrijke verspreider van het virus. Deze kleine druppeltjes in de lucht zijn gevaarlijker dan besmettingen via oppervlakken. Een luchtreiniger is een goede keuze: deze zuivert de lucht in het klaslokaal en blaast diezelfde lucht weer uit. De luchtreiniger van Leitz TruSens zorgt voor de best mogelijke reiniging van de lucht én maakt de luchtkwaliteit in de klas zichtbaar via een handig led-display.

Met behulp van de speciale SensorPod wordt de luchtkwaliteit in de gehele ruimte continu gemonitord en wordt de intensiteit van de reiniging direct aangepast als de gemeten luchtkwaliteit verandert. Alle microscopische kleine, vervuilde deeltjes, waaronder pollen, virussen en bacteriën, worden opgevangen en gefilterd. Hierdoor is de lucht zichtbaar schoner, niet alleen rondom de luchtreiniger zelf, maar in de hele klas. Daar profiteren niet alleen kinderen met allergieën of astma van, maar is een stuk gezonder voor iedereen.

 

Wil jij ook een goede luchtkwaliteit in de klas?

Bestel de luchtreiniger

Download gratis bewegwijzering en hulpposters

Om het jou makkelijk te maken hebben we een aantal kindvriendelijke hulpmiddelen ontworpen. Je kunt deze gratis downloaden en uitprinten. Natuurlijk kun je deze ook lamineren voor een betere bescherming.

Download onze pdf met gratis bewegwijzering en hulpposters.

 

Bekijk ook alle andere hygiëne gerelateerde producten in onze webshop.

Ga naar de webshop