Geschikt voor
Basisschool Kinderopvang
NULL
Gepubliceerd op 14 mei 2020 Leestijd 3 min.

Slim aan de slag

Hoe hou jij je school of kinderopvang hygiënisch schoon?

Nu we weer aan het werk mogen in de klas of op de groep zijn we veel alerter op hygiëne dan ooit. Want hoe schoner de omgeving, hoe kleiner de kans op zieke collega’s. Dat betekent: nóg beter en vaker schoonmaken, regelmatig desinfecteren van alles waar iedereen met zijn handen aanzit én extra aandacht voor toilet- en handhygiëne.

Goede onderwerpen voor kringgesprekken en verteltafels. Met dit grappige handenwasliedje voor kinderen maak je van grondig handen wassen een aantrekkelijke activiteit.

Om het Coronavirus geen kans te geven, kun je ook nog wel wat extra hulpmiddelen gebruiken, bijvoorbeeld:

Was het virusmonster weg!

Met een stempel van dit grappige virusmonstertje op hun handen weten kinderen wat hun te doen staat: vaak de handen wassen, zodat het monster aan het eind van de dag is verdwenen. De inkt op het stempelkussen is dermatologisch getest en veilig voor de huid. Zelfs het stempelhoudertje geeft antibacteriële bescherming. Tip: stempel zowel de handpalm als de handrug, dan weet je zeker dat de kinderen hun handen echt goed wassen.

Bestel het virusmonsterstempel met stempelkussen voor 3000 afdrukken!

Vermijd deurklinken

Deurklinken zijn echte virusverspreiders. Om ze zo min mogelijk met de handen aan te raken, gebruik je natuurlijk je onderarmen of ellebogen. Bij het openen gaat dat prima, maar een deur sluiten met je armen is veel lastiger, vooral voor kinderen. Dit filmpje laat zien dat het een stuk makkelijker kan. In onze webshop vind je twee verschillende opzetstukken die je heel eenvoudig, zonder schade aan de deuren, bevestigt:

Bekijk onze handige deuropeners in de webshop

Desinfectiezuil op kinderhoogte

De meeste desinfectiezuilen zijn te hoog voor kinderen. Daarom hebben wij er een van 50 x 50 x 70 cm (l x b x h) ontwikkeld. Uitgevoerd in de huisstijl van de Rolf groep, maar ook aan te passen aan die van jouw school of kinderopvang. De zuil is gemaakt van 100% milieuvriendelijk Falconboard en is makkelijk schoon te houden. Je ontvangt de desinfectiezuil compleet gemonteerd met:

  • 4 flessen Dermotect desinfecterende handgel van 500ml
  • 8 tissueboxen van 25,5 x 13 x 7,5 cm, met elk 100 vellen.
  • Sanistation Junior
  • Kartonnen afvalbak 50 liter

Bestel de desinfectiezuil nu in onze webshop!

 

Laat kinderen een ‘diploma handen wassen’ verdienen!

Als de kinderen hun handen goed gewassen hebben kun je ze een diploma geven. Download één van onze diploma’s en versier ze samen met de kinderen. Zo kun je handen wassen nog leuker maken!

Diploma handen wassen

Diploma handen wassen Piramide

Download gratis bewegwijzering en hulpposters

Om het jou makkelijk te maken hebben we een aantal kindvriendelijke hulpmiddelen ontworpen. Je kunt deze gratis downloaden en uitprinten. Natuurlijk kun je deze ook lamineren voor een betere bescherming.

Download onze pdf met gratis bewegwijzering en hulpposters.

Meer weten over schoonmaken en desinfecteren?

De schoonmaakmiddelenbranche heeft de handige brochure ‘Hygiëne op school’ gemaakt, met duidelijke overzichten van ‘kritische contactpunten’ – de plekken die veel worden aangeraakt. Je kunt deze brochure hier downloaden

Bekijk ook alle andere Corona gerelateerde producten in onze webshop.