Gepubliceerd op 8 juni 2022
Leestijd 3 min.

Het einde van het schooljaar is in zicht. Een periode met ontzettend veel leuke activiteiten zoals de groep 8 musical of het eindkamp. Tegelijkertijd is er nog erg veel te doen. In deze blog geven we je daarom 5 tips voor de laatste schoolweken.

Onze 5 tips voor de laatste schoolweken

 1. Maak een checklist 
  De laatste schoolweken: een periode vol drukte. Er is nog veel te doen. Maak daarom een checklist! Zo weet je precies wat er nog allemaal moet gebeuren en dat je niets vergeet. Hulp nodig met een checklist? Online kun je veel lijstjes vinden, zoals deze Eind van het schooljaar – checklist van Juf Anja.
 2. Ruim op en gooi weg!
  Dit is het moment om je lokaal echt even goed op te ruimen en dingen weg te gooien. Misschien durf je nu eindelijk dat ene ding weg te gooien dat het hele schooljaar al in jouw lokaal ligt te verstoffen.Je hoeft dat opruimen natuurlijk niet alleen te doen. Laat de kinderen helpen en combineer dit bijvoorbeeld met spelen met water. Dat is niet alleen heel leuk, maar ook handig om plastic materialen schoon te maken. Water en een druppeltje zeepsop in de watertafel en het schoonmaakplezier kan beginnen. Voor tips en handige opbergmiddelen lees je onze blog: Megaveel opbergboxen en kasten voor een opgeruimde groep.
 3. Vraag hulp!
  Je hoeft niet alles alleen te doen: vraag hulp! Vraag stagiaires, onderwijsassistentes maar ook ouders om te komen helpen in de klas. Plan bijvoorbeeld een schoonmaakmiddag of avond in of laat ouders spelmateriaal of verkleedkleding mee naar huis nemen om schoon te maken of te wassen.
 4. Betrek jouw groep bij de activiteiten 
  Ben je nog op zoek naar leuke activiteiten voor de laatste schoolweken? Betrek de groep hierbij. Vraag de kinderen wat ze dit jaar echt nog willen leren of doen en neem dit mee in de planning, als daar ruimte voor is.
 5. Geniet! 
  Geniet van de laatste weken met jouw groep en de leuke activiteiten die nog gepland staan in deze laatste weken. Dit is het moment om terug te kijken, stil te staan bij alle mooie momenten van het afgelopen schooljaar en nog een aantal geweldige herinneringen te maken met de kinderen.

Succes met de laatste loodjes!