Gepubliceerd op 12 september 2023
Leestijd 5 min.

Bij Wetenschap en Techniek (W&T) zijn onderzoeken en ontwerpen de leidende activiteiten. Voor de verschillende leeftijdsfases zijn er verschillende materialen beschikbaar waarmee kinderen deze houding, vaardigheden, denkwijzen en kennis ontwikkelen. Hieronder lichten we per leeftijdsfase een aantal materialen toe. Download de roadmap Wetenschap & Techniek voor een totaaloverzicht.

W&T voor alle leeftijden

Vanaf 3 jaar

Tandwielenset
TandwielensetMet de tandwielenset kunnen kinderen hele leuke creaties bouwen wat hun creativiteit stimuleert. Ze gebruiken hun verbeelding om een zo’n grappig of ingewikkeld mogelijke constructie met de tandwielen te bouwen.

Electro
Electro biedt al tientallen jaren veel speel- en leerplezier door middel van educatieve thema’s in combinatie met slimme elektronica: een leuke manier om te leren over vormen & kleuren, letters, tellen, de tijd en nog veel meer thema’s!

Vanaf 6 jaar

GraviTrax
Met het GraviTrax® kogelbaan-systeem bouwen kinderen hun eigen kogelbaanwereld door creatief gebruik te maken van de wetten van de zwaartekracht. Gebruik de diverse bouwelementen om een parcours vol actie te maken en de kogels met behulp van magnetisme, kinetica en zwaartekracht naar de finish te brengen.

COBLO
COBLO BouwblokkenMet de kleurrijke, magnetische bouwblokken van COBLO bouwen kinderen eindeloos hun eigen fantasieën, van letters tot kastelen en van auto’s tot dieren. Terwijl keer op keer iets anders aan elkaar wordt geklikt, is het kind spelenderwijs aan het leren.

Vanaf 9 jaar

BBC Micro:bit
De BBC micro:bit is een kleine computer welke kinderen kunnen programmeren, aanpassen en bedienen om digitale ideeën, games en apps te combineren met de echte wereld. Hij is slecht 4cm bij 5cm en ontworpen om leuk en eenvoudig in het gebruik te zijn. Kinderen kunnen er van alles mee maken: games, animaties en verhalen op school, thuis en onderweg!

Learning Lab
Learning Lab is een doorlopende leerlijn voor wetenschap en techniek van 2-14+. Deze leerlijn bestaat uit 19 verschillende sets voor zelfstandig werken. De opbouw is dat er 4 onderzoeksactiviteiten zijn om kennis van technische begrippen te leren om dan via een ontwerpvraag deze kennis toe te passen bij de ontwerpopdracht. De leerlijn voor de bovenbouw en onderbouw VO “Technologie ontdekken” bestaat uit 3 verschillende sets met 20 lessen van 50 minuten per set. De thema’s zijn: Robot & remote control, Gyroscoop en Programmeerbare machines.

Welke W&T materialen zet je in voor welke leeftijd?

Bekijk het op de handige roadmap

Roadmap W&T

Download de roadmap W&T