Leestijd 10 min.

Prikkel de nieuwsgierigheid van kinderen en leer hen hun talent voor technologie ontdekken met FIRST® LEGO® League. Met dit bewezen internationale onderwijsprogramma ontwikkelen kinderen hun 21e-eeuwse vaardigheden en maken ze laagdrempelig kennis met wetenschap & techniek aan de hand van LEGO. Ze leren hun talenten in te zetten, programmeren, samenwerken en dit alles vanuit onderzoekend en ontwerpen leren. Doet jouw klas of BSO mee?

Meer informatie of direct aanmelden?

Bekijk de website van FIRST® LEGO® League
LEGO League Season trailer

De oceaan staat centraal in seizoen SUBMERGED SM

Ieder jaar staat een ander maatschappelijk thema centraal. Dit schooljaar kunnen de kinderen hun fantasie gebruiken om de onderwaterwereld opnieuw te bekijken. In teams ontdekken ze hoe ze, met behulp van techniek en technologie, hun eigen hobby’s en interesses met anderen kunnen delen. Hiervoor gebruiken ze LEGO® en hun eigen creativiteit!

Doorlopende leerlijn

Het programma van FIRST® LEGO® League kent een doorlopende leerlijn. Het is opgedeeld in drie divisies: Discover (geschikt voor kinderen van 4 t/m 6 jaar), Explore (6 t/m 10 jaar) en Challenge (9 t/m 15 jaar). Alle divisies sluiten aan op de kerndoelen van het curriculum en zijn voorzien van een gedegen lespakket.

Onderbouw – Discover: Op ontdekkingstocht met LEGO® DUPLO®
Maak kennis met wetenschap en technologie door samen leuke uitdagingen op te lossen en modellen te bouwen met LEGO® DUPLO® blokjes. Kinderen ontwikkelen (technisch) zelfvertrouwen, ontdekken hun talenten en leren samen te werken. Klik hier voor meer informatie.

Middenbouw – Explore: Spelenderwijs leren met LEGO®
Leer de basisprincipes van techniek en technologie. Spelenderwijs ontdekken kinderen hoe ze moeten programmeren om hun modellen tot leven te brengen. Het programma legt een sterke basis en inspireert om de wereld om je heen te verkennen en te begrijpen met behulp van techniek en technologie. Klik hier voor meer informatie.

Bovenbouw – Challenge: Robots programmeren en innovatief denken
Ontwikkel nieuwe technologische vaardigheden. Tijdens ieder seizoen werken de teams aan een vrij in te vullen innovatieproject binnen het jaarlijkse thema. Daarnaast bouwen en programmeren ze hun eigen robot om hier vervolgens missies mee uit te voeren tijdens een robotwedstrijd. Ze tonen als team hun prestaties en presentatie tijdens de regionale, landelijke en zelfs internationale competitie. Klik hier voor meer informatie.

FLL Finale
FLL Finale
First LEGO League2
FLL Finale

Gerenommeerd internationaal programma

FIRST LEGO League is een samenwerking van de Amerikaanse educatieve partner FIRST en LEGO Education. Sinds de oprichting in 1998 is het uitgegroeid tot een programma in 110 landen dat wereldwijd 700.000 kinderen bereikt. Het afgelopen jaar bereikte FIRST LEGO League in Nederland ruim 12.000 kinderen.

In de klas of buiten school

Het lesprogramma van FIRST LEGO League is goed te integreren in de les, maar kan ook uitgevoerd worden buiten school, bijvoorbeeld op de BSO of met een groep vrienden. Een (meerderjarige) teamcoach begeleidt een team, dit kan een leraar, ouder, familielid of bekende zijn.

Doe je mee?

Start volgende week al met FIRST LEGO League en laat jouw kinderen de wereld van techniek en technologie ontdekken. Aanmelden kan via https://firstlegoleague.nl/inschrijven. Wil je meedoen aan de Challenge wedstrijd, meld je dan uiterlijk 31 oktober aan.