Gepubliceerd op 10 oktober 2023
Leestijd 5 min.

Digitale communicatie is het skelet van jouw onderwijs. Bescherming van deze communicatie is de ruggengraat. Heeft jouw school deze ruggengraat? In deze blog lees je meer over beschermd versturen van e-mails met encrypted mailing én over hoe je voor jouw school een ruggengraat creëert.

Waarom encrypted mailing?

Het onderwijs is een populair doelwit voor cybercriminelen. Met name de uitwisseling van gevoelige informatie over leerlingen, ouders én personeel is hierbij interessant voor hackers. Encrypted mailing biedt een sterke verdediging tegen potentiële schending van privacy en gegevensdiefstal door ervoor te zorgen dat alleen de beoogde ontvanger toegang heeft tot de inhoud van de mail.

Onderwerpregel of plug-in: veelzijdige encryptieopties

Encrypted mailing is een oplossing van Barracuda die onderdeel is van ons Security as a Service aanbod. Om deze versleuteling in je e-mails toe te passen zijn er twee opties:

  1. Een gebruiksvriendelijke plug-in die doormiddel van een button ‘aan/uit’ ervoor zorgt dat je e-mail versleuteld is.
  2. In het portal van Barracuda instellen dat wanneer er ‘encryptie’ in de onderwerpregel staat, de e-mail automatisch wordt verstuurd als versleuteld.

Beide opties zijn zelf in te stellen en zorgen voor een gemakkelijke gebruikerservaring.

Aanpasbare encryptie naar specifieke domeinen

We begrijpen dat niet alle communicatie dezelfde beveiliging vereist. Dankzij encrypted mailing kunnen gebruikers eenvoudig instellen dat e-mails automatisch worden versleuteld bij verzending naar specifieke domeinen. Dit betekent dat communicatie met bijvoorbeeld andere scholen, onderwijsinstanties of partners automatisch wordt beschermd, terwijl interne communicatie soepel kan verlopen zonder versleuteling.

Eenvoud voor de ontvanger én verzender

Het ontvangen van versleutelde e-mails is geen ingewikkeld proces. Wanneer bijvoorbeeld een IB-er een e-mail naar een geselecteerde ontvanger stuurt, kan de ontvanger eenvoudig een Barracuda account aanmaken om veilig toegang te krijgen tot de inhoud. Daarnaast zorgen we ervoor dat de IB-er een leesbevestiging krijgt. De IB-er ontvangt een melding zodra de ontvanger de e-mail heeft geopend, waardoor hij/zij precies weet wanneer de communicatie is ontvangen en bekeken.

Krachtige tool die verder gaat dan beveiliging

Encrypted Mailing biedt niet alleen beveiliging, maar ook handige hulpmiddelen. Zo kunnen je je e-mails markeren als spam, waardoor ongewenste inhoud effectief wordt gefilterd. Daarnaast biedt het de mogelijkheid om beleidsregels op te stellen. Bijvoorbeeld, als een e-mail meer dan twee keer als spam wordt gemarkeerd, kan er automatisch een beleid worden geactiveerd om vergelijkbare e-mails in de hele Exchange-omgeving op te ruimen.

Ook interessant voor jou