Gepubliceerd op 1 maart 2022
Leestijd 3 min.

Op 17 april is het weer Pasen! Hoe geef jij invulling aan het thema Pasen? Hieronder hebben we een aantal leuke ideeën en activiteiten voor je op een rij gezet.

Paaseieren versieren 

Bij het paasfeest hoort natuurlijk het versieren van eieren. Versier de eiren met verf of plakspulletjes en hang ze daarna vrolijk door de klas. 

Benodigdheden: 

paaseieren versieren

Paastak versieren 

Versier samen met de kinderen paastakken. Kleine kinderen kunnen hier goed bij helpen.  Extra leuk: hang de zelf versierde paaseieren in de paastak. Ook leuk om de tak mee te versieren zijn veertjes of leuke rijgpompons. 

Benodigdheden:

paastak

Paaskonijntjes maken 

Maak zelf zachte paaskonijntjes, bekijk hier hoe je dat doet. 

paaskonijntjes maken

Alle creatieve materialen voor de mooiste paasknutsels vind je in onze webshop!

Bekijk de webshop

Eieren zoeken 

Wil je juist lekker naar buiten met de kinderen? Ga paaseieren zoeken met de kinderen. Vertel de kinderen dat de paashaas langs is geweest en allemaal paaseitjes heeft verstopt. Verzamel de eieren in een mandje. Na afloop kiest ieder kind een ei om op te eten. De andere eitjes mogen lekker mee naar huis. Wat een feest! 

eieren zoeken

Pasen puzzel 

Ga lekker puzzelen met de kinderen. Onze feestdagen puzzels bieden voor elk feest een leuke puzzel. Zo hebben we ook een puzzel speciaal voor Pasen. 

pasen puzzel

Schmink sjablonen Pasen

Kinderen vinden het geweldig om geschminkt te worden. Met deze paas schminksjablonen tover je de kinderen gemakkelijk om in een paasei, konijn, en nog veel meer. Met de sjablonen heb je heel snel een verbluffend resultaat. Doordat ze van plastic zijn krijg je ze ook nog eens gemakkelijk schoon. Span het sjabloon strak op de huid en dep met een sponsje met schmink over het sjabloon. Succes verzekerd! 

schminksjablonen pasen