Gepubliceerd op 24 april 2023
Leestijd 5 min.

Het STAP-budget bied je de kans om je kennis te verdiepen en nóg beter onderwijs te kunnen geven. Wil jij bijvoorbeeld jouw deskundigheid op het vlak van taalonderwijs vergroten? Met het STAP-budget krijg je een groot deel vergoed. In deze blog legt Anita Aalpoel, Teamleider onderwijsadviseurs, je uit hoe het werkt.

Een opleiding kiezen

Onderwijs is altijd in beweging, van goed naar nóg beter. Dat geldt ook voor de professionele ontwikkeling van leerkrachten. Met een breed palet aan cursussen, trainingen en opleidingen zorgen wij ervoor dat jij bij blijft of zelfs voorloopt. Dat is beter voor de klas én voor de school!

Maar hoe maak je een goede keuze uit dit brede palet? Anita Aalpoel, Teamleider onderwijsadviseurs, kijkt continu naar de ontwikkelingen in het onderwijs en hoe we hier met ons scholingsaanbod op kunnen aansluiten zodat jij de juiste kennis en vaardigheden ontwikkelt: “Iedere leerkracht start zijn of haar loopbaan met dezelfde basis aan didactische vaardigheden. Vervolgens ontwikkel je je vakmanschap in de klas en ben je een betere leerkracht geworden. En dan komt het punt dat je je verder wil ontwikkelen op een speciaal vakgebied. Bij ons is deze doorontwikkeling mogelijk, we hebben namelijk speciaal voor jou 4 expertopleidingen ontwikkeld waarin je jouw deskundigheid vergroot en kartrekker wordt in jouw school, zodat het onderwijs verbetert. Wij zijn altijd op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen en verwerken deze in onze opleidingen. Kies voor 1 van deze opleidingen, dan weet je zeker dat je goed zit.

Hoe werkt het aanvragen van het STAP-budget?

Het aanvragen van het STAP-budget doe je in slechts 3 stappen:

1) Kies je opleiding (kleuterspecialist, rekenspecialist, taal-leesspecialist, digitale geletterdheid expert)
Je moet binnen drie maanden vanaf het moment dat je het STAP-budget aanvraagt, starten met de opleiding. In dit geval is dat voor 30 september 2023

2) Meld je aan voor de opleiding
Na aanmelding ontvang je van ons een aanmeldbewijs

3) Vraag je STAP-budget aan via het UWV
Upload je aanmeldbewijs bij het aanvragen van het STAP-budget

Cedeo-erkend

Als professional binnen het basisonderwijs sta je voor enorm veel uitdagingen. Hoe fijn is het dan als je bij een onderwijskundig vraagstuk kunt vertrouwen op een – door onafhankelijk onderzoek zeer hoog gewaardeerde – partner die jou begeleidt naar een oplossing? Door jouw specialisten opleiding bij ons te volgen, ben je verzekerd van een kwalitatief goede opleiding. Lees hier meer over het keurmerk.

Anita Aalpoel

Wil jij hulp bij het kiezen van de juiste opleiding om jouw STAP-budget goed in te zetten?

Neem dan contact op met Anita Aalpoel, Teamleider onderwijsadviseurs: 06-19090651/ anita.aalpoel@derolfgroep.nl.

Of schrijf je direct in voor een van onze opleidingen.

Ook interessant voor jou