Gepubliceerd op 11 maart 2021
Leestijd 2 min.

Bij spelend leren wordt spel ingezet als middel om de ontwikkeling en het leren (in brede zin) te bevorderen en te ondersteunen. Met de leerspellen van Loco leren kinderen spelenderwijs meer over rekenen, taal en lezen.

Loco Leerspellen

Loco Leerspellen

Spelend leren is leuk met de Loco leerspellen!

 • De kans is groot dat de bekende doos met blokjes voor jou als leerkracht nostalgie oproept. Het zelfcorrigerende spel bestaat al meer dan 50 jaar en wordt nog steeds op school ontzettend veel gebruikt!
 • De Loco leerspellen zijn er voor elke leeftijd en voor verschillende vaardigheden. Zoals het ontdekken van kleuren en vormen, de eerste kennismaking met letters en cijfers, leren lezen en leren rekenen.
 • Leerkrachten zijn vooral fan van Loco omdat kinderen hier volledig zelfstandig mee aan de slag kunnen, op hun eigen niveau én Loco is zelfcorrigerend! Inmiddels heeft Uitgeverij Zwijsen 18 verschillende Loco pakketten (ieder pakket bestaat uit een basisdoos en twee oefenboekjes) en 42 losse Loco oefenboekjes uitgebracht.

Loco Zwijsen

Kenmerken:

 • Sluit 100% aan bij school
  De nieuwe Loco leerspellen werden ontwikkeld in nauwe samenwerking met de didactisch experts van Zwijsen. Wat kinderen leren in de methode, oefenen ze met Loco!
 • Zelf spelen en nakijken
  Dankzij het unieke spelsysteem kunnen kinderen zelfstandig aan de slag met Loco. Ze controleren zelf of ze de opdrachtjes goed hebben gedaan.
 • Loco groeit met je mee
  Voor elk kind is er een passende editie van Loco. Loco Bambino is er voor de allerjongsten vanaf 3 jaar, voor kinderen tussen de 4 en 7 jaar is er Loco Mini, en Loco Maxi is geschikt voor kinderen van 7 tot 9 jaar.

Hoe werken de Loco leerspellen?

Een spel van Loco bestaat uit een basisdoos met steentjes en losse opdrachtboekjes. De speler legt elk blokje op de juiste plaats in de basisdoos. Liggen alle blokjes in de basisdoos? Dan draait de speler de doos om en ziet hij/zij gelijk of het figuur klopt. Klopt het figuur? Dan kan de speler een nieuwe opdracht uit het boekje kiezen en deze gaan maken. Op deze manier kunnen kinderen spelend leren rekenen en lezen.

Tip: Doordat kinderen zelfstandig Loco leerspellen kunnen spelen én controleren, zijn de spellen zeer geschikt om in te zetten tijdens de inloop, weektaak of hoekwerk!