Geschikt voor
Basisschool Kinderopvang
NULL
Gepubliceerd op 24 november 2020 Leestijd 3 min.

Lotjes Wereld

Woordjes lopen

Hoe combineer je het leren van letters, samenwerken en een beetje bewegen in een leerzaam spel? Met ‘woordjes lopen’ zijn verschillende oefeningen mogelijk waar deze ontwikkelingsdoelen in worden gecombineerd. Het voelt voor de leerlingen als een spel, maar is een waardevolle kennismaking met het alfabet!

Het spel

‘Je bent er bijna, nog één letter. De ‘m’, ik zie deze letter. Kijk maar, daar!’ Isabel zet haar rechtervoet op het voetje met de medeklinker ‘m’. Karim roept vol vreugde: ‘Ja gelukt, je hebt het woord ‘kam’ gelopen. Eerst de letter ‘k’, daarna de ‘a’ en aan het eind de ‘m’. ‘K-a-m’ is het woord ‘kam’. Nu mag ik, ik het woordje ‘som’ ga ik lopen.

Bewegend leren met de matten ‘Woordjes lopen’. Kinderen lopen over de mat en zetten hun voet(en) op een medeklinker/klinker of lopen van de ene naar de andere letter om een woord te maken. Hun hele lijf wordt ingezet om letters en/of woorden te oefenen, te herhalen of te bedenken. De spellen die de kinderen spelen op de matten zijn aangepast op leeftijd en beschikbaar voor verschillende niveaus.

Bestel Woordjes lopen nu in onze webshop!