Gepubliceerd op 14 december 2021
Leestijd 5 min.

Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp op onze agenda. We zijn dan ook heel trots op de exclusieve samenwerking met BiOBUDDi Educatie. Samen stimuleren we kinderen vaardigheden zoals creativiteit, verbeeldingskracht en motoriek te ontwikkelen en zetten we een grote stap in duurzame ontwikkelingsmaterialen!

Build a better tomorrow!

De visie van BiOBUDDi is: “Build a better tomorrow!”. Met hun duurzame en milieuvriendelijke speelgoed streven zij naar een betere toekomst. Dit doen zij van de biobased materialen tot de productie in Nederland. Zo vergroten ze het bewustzijn over duurzaamheid en leveren ze onbetwistbare veilige producten.

Prince Heyliger, directeur van de Rolf groep, over de samenwerking met BiOBUDDi: “De exclusieve wereldwijde samenwerking met BiOBUDDi is voor ons een belangrijke stap in duurzaamheid. Met BiOBUDDi staan we vooraan richting de markt als het gaat om duurzame ontwikkelingsmaterialen. De komende jaren willen we ons portfolio ook duurzamer maken. Dit is een mooie eerste stap hierin.

Lees meer over het verhaal van BiOBUDDi.

BiOBUDDi logo

Duurzaam speelgoed

Het speelgoed van BiOBUDDi is 100% duurzaam geproduceerd. De leuke en kleurrijke blokken zijn gemaakt van de overblijfselen van de suikerrietplant. Dit zorgt ervoor dat de speelgoedblokken recyclebaar zijn. Alle bouwblokjes hebben een kleurvaste, veilige print.

Ook de verpakking is 100% recyclebaar. Hiermee is de complete productie niet schadelijk voor het milieu en oefent BiOBUDDi een positieve invloed uit op onze wereld.

Het spelen met BiOBUDDi is goed voor de ontwikkeling van motorische, cognitieve en creatieve vaardigheden. De educatieve speelsets zijn speciaal ontwikkeld voor de kinderopvang en het primair onderwijs.

BiOBUDDi
-
Plezier is het creëren en voltooien van nieuwe creaties met duurzaam speelgoed.

BiOBUDDi en de Rolf groep gaan samen duurzame kleine bouwblokjes ontwikkelen

Samen met BiOBUDDi gaan we kleine bouwblokjes produceren in Nederland. De huidige kleine bouwblokjes worden wereldwijd gemaakt en verkocht. Deze blokjes zijn gemaakt op basis van olie en zorgen mede daardoor voor een grote CO2 uitstoot.

De BiOBUDDi blokjes worden dus gemaakt van het unieke materiaal afkomstig van de suikerriet verwerking. De CO2 afdruk van deze producties is CO2 positief. Door de exclusieve samenwerking is het mogelijk geworden deze ontwikkeling in ons eigen Nederland te doen. We zijn hier heel erg trots op!

Assortiment BiOBUDDi

Het assortiment van BiOBUDDi bestaat vanaf 2022 uit de volgende categorieën:

  • Big Blocks (Educatieve bouwsets voor kinderen van 1,5 tot 6 jaar oud)
  • Small Blocks (Educatieve bouwsets voor kinderen van 4 jaar en ouder)
  • Puzzels
  • Pixel en Create (Educatieve pixel sets voor kinderen van 4 jaar en ouder)

Bekijk hieronder een selectie uit het assortiment van BiOBUDDi.

BiOBUDDi speelset
BiOBUDDi speelset
BiOBUDDi speelset
BiOBUDDi speelset

Wil jij duurzame educatieve speelsets in jouw groep?
Bekijk en bestel alle speelsets van BiOBUDDi in onze webshop.

Bekijk BiOBUDDi speelsets in de webshop