Binnen de Rolf groep zetten we stappen die bijdragen aan duurzaamheid, om zo de wereld een beetje mooier te maken. Maar ook om onze kinderen een eerlijke en groene toekomst te geven.

Om je te helpen met het maken van een duurzame keuze introduceren we het Rolf duurzaam logo. Onze ambitie is om, onder andere, door samenwerking met duurzame leveranciers dit logo einde 2023 aan meer dan 15% van onze producten te verbinden!

Over het Rolf duurzaam logo

Het Rolf duurzaam logo kennen we toe aan geselecteerde producten die voldoen aan minimaal één van onze duurzaamheidscriteria. Zodra een product aan één van deze criteria voldoet, krijgt het product het Rolf duurzaam logo. Door deze producten te gebruiken kan jij een steentje bijdragen aan een duurzame toekomst!

logo duurzaamheid

Onze duurzaamheidscriteria zijn:

  1. Het product heeft aantoonbaar* minimaal één internationaal erkend milieu keurmerk. Bijvoorbeeld FSC, EPEAT, PEFC of der Blaue Engel.
  2. Het complete product bestaat aantoonbaar* voor tenminste 50% uit gerecycled materiaal.
  3. Het product is gemaakt van aantoonbaar* verantwoorde en recyclebare materialen. Bijvoorbeeld Olifantengras, BioPlastic of Mais.

* Testrapporten en/of leveranciersverklaringen zijn beschikbaar.

Benieuwd naar ons duurzame aanbod? Bekijk het op de webshop

de-Rolf-groep-duurzaamheid

Voorbeelden uit ons duurzame aanbod

Wij hebben onze blik altijd op de toekomst gericht. Met onze producten en diensten dragen we immers bij aan de opleiding van de generaties die na ons komen. Vandaar dat je in ons assortiment steeds meer duurzame en recyclebare producten kunt vinden, van ICT en duurzaamheid tot duurzaamheid in AR lessen.

Apple_Ipad_v2

Apple en Duurzaamheid

Apple is één van de grootste en meeste bekende IT bedrijven in de wereld. Qua duurzaamheid is Apple niet alleen erg ambitieus, ze passen het ook direct toe in de praktijk. Zo gebruiken ze bij het bouwen van de iPads, 100% gerecycled aluminium.
Het uiteindelijke doel van Apple is om in 2030, 100% gerecyclede en hernieuwbare materialen te gebruiken in al hun producten en verpakkingen. Want als je iets maakt, hoeft dat niet ten koste te gaan van de planeet.

duurzame energie

AR lessen over duurzaamheid

Duurzaamheid en duurzame energie zijn belangrijke thema’s in onze maatschappij en ook voor kinderen op de basisschool. Wat zijn fossiele brandstoffen en hoe zit het met de uitstoot van CO2? Welke duurzame alternatieven zijn er voor olie, kolen en gas? Kinderen maken in deze lessen op een interactieve manier kennis met windenergie, waterkracht, zonne-energie en de kerncentrale.

new future

School- en kantoorartikelen met het FSC keurmerk 

Er valt meer te verduurzamen dan je misschien op het eerste oog zou denken. Gelukkig is duurzaamheid tegenwoordig ook niet meer zo moeilijk, zelfs met relatief kleine stapjes kunt u al een wereld van verschil maken. Zo zijn al onze schriften gemaakt van chloorvrij FSC-gecertificeerd papier. FSC® is het keurmerk voor verantwoord bosbeheer. Door dit product te kiezen, draag je bij aan het behoud van bossen wereldwijd.

Creall123

Duurzame creatieve oplossingen

Creall Eco is een bijzondere plakkaatverf. Deze verf bestaat voor 98% uit grondstoffen van natuurlijke oorsprong en voor 2% uit verantwoorde hulpstoffen. Creall levert deze verf in poedervorm, waardoor we de milieubelasting die het transport van waterhoudende producten met zich meebrengt verminderen. De verf kan gemakkelijk zelf aangemaakt worden met drinkwater. Eén zakje verfpoeder is voldoende voor circa 250 ml plakkaatverf.

BIOBUDDI-milieuvriendelijk-speelgoed

Samenwerking met BiOBUDDi

Om duurzaamheid steeds meer te betrekken bij onze dagelijkse activiteiten werken wij samen met duurzame partners. . Biobuddi is daar een goed voorbeeld van.  Biobuddi streeft  naar een betere toekomst door milieuvriendelijke producten te maken. In ons huidige assortiment bieden we verschillende producten van Biobuddi aan. Benieuwd naar deze producten, bekijk het op onze webshop.