Gepubliceerd op 20 september 2021 Leestijd 2 min.
Geschikt voor
Basisschool
NULL
Gepubliceerd op 20 september 2021 Leestijd 2 min.

Slim aan de slag

Programmeren en coderen voor kinderen: de leukste spelmaterialen

Van 18 tot 24 oktober is de Codeweek 2021. Dit is een ideale gelegenheid om kinderen leren te programmeren en coderen. We hebben de leukste spelmaterialen voor je op een rij gezet.

Programmeren vs. Coderen

Programmeren en coderen zijn totaal verschillend van elkaar. Met coderen schrijf je codes van de ene taal naar een andere. Bij programmeren programmeer je een machine met een reeks instructies om de machine te laten doen wat je wilt dat het doet.

Waarom moeten kinderen leren programmeren en coderen?

Technologie wordt steeds belangrijker in onze maatschappij. Daarom is het verstandig om kinderen op jonge leeftijd in aanraking te laten komen met programmeren en coderen. Met de juiste spelmaterialen leren kinderen met veel plezier de basis van programmeren en coderen.

Spelmaterialen voor programmeren

De tijd van een ingewikkelde programmeertaal leren is voorbij. Het gaat erom dat kinderen de principes van programmeren begrijpen. Bijvoorbeeld: door logisch redeneren, leren ze de juiste te stappen zetten om een probleem op te lossen. Wil jij kinderen leren programmeren? We hebben 4 spelmaterialen voor je op een rij gezet:

Let’s Go Code! Activiteitenset

Met deze mooie set maken kinderen kennis met vroege codeer- en programmeer ideeën zonder elektronica. De set is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar.

Let's go Code activiteitenset

Ontdek de mogelijkheden met de activiteitenset

Lessenserie Een Robotvriend met TacoBot

TacobotMet de lessenserie Een Robotvriend leren kinderen met Tacobot spelenderwijs programmeren. Naar voren, naar links, naar rechts. TacoBot doet precies na welke opdracht je hem geeft.

Spelen en leren met TacoBot voor groep 1, 2 en 3.

Bee-Bot

De Bee-Bot is een kindvriendelijke robot in de vorm van een bij. Kinderen kunnen de robot bedienen met de zeven knoppen op zijn rug. Om van punt A naar punt B te komen moet hij de Bee-Bot van tevoren de juiste commando’s geven. Door de verschillende matten kun je de Bee-Bot voor verschillende lessen gebruiken.Bee-bot

Maak een vliegende start met het Bee-Bot actiepakket:

• Bee-Bot klasse set 6 stuks met oplaadstation
• Bee-Bot los
• Bee-Bot en Blue-Bot transparante mat met vakverdeling
• Bee-Bot schuiver

Programmeren met kleuters met LEGO® Education Coding Express

lego education coding expressDoor te spelen met LEGO® Education leren peuters en kleuters tijdens de fysieke lessen de belangrijkste concepten van vroeg codering: sequencing, looping en voorwaardelijke statements (Als…. Dan….).

Meer weten? Lees de blog Op een creatieve en intuïtieve manier programmeren met kleuters.

Spelmaterialen voor coderen

Je kan met verschillende materialen kinderen leren coderen. Naast plugged materialen, zijn er ook unplugged materialen beschikbaar waarmee kinderen leren coderen.

Lees meer over spelmaterialen coderen in de blog: Coderen voor kinderen? Begin in de codeweek!