Gepubliceerd op 4 maart 2021
Leestijd 5 min.

In 2020 startte de Rolf groep met een volledig nieuw opleidingsprogramma. Leerkrachten, iCoaches, digicoaches en ICT-coördinatoren werden afgelopen jaar verrast en verzorgd met een opleiding die hen in staat stelt meer handen en voeten te geven aan digitale geletterdheid en de wijze waarop ICT-leermiddelen worden ingezet in hun onderwijs. En deze start is succesvol, zo concluderen ook de deelnemers van dit studiejaar.

Opleiding Digitale geletterdheid

Kenmerken opleiding Digitale Geletterdheid Expert

De Opleiding Digitale Geletterdheid Expert kenmerkt zich door in een eenjarig opleidingsprogramma te werken van visie naar onderwijspraktijk. Onderwerpen als visie op digitale geletterdheid en uitgangspunten van het nieuwe onderwijscurriculum komen aan bod. Maar ook verandermanagement en onderwijskwaliteit staan op de agenda. De onderwerpen spitsen we voor iedere deelnemer individueel toe op de situatie op schoolniveau. Wanneer de deelnemer een visie heeft, kleuren we deze in aan de hand van leerlijnen en vakinhouden. Die vakintegratie komt tot stand tijdens een startgesprek op school, waar de deelnemer zelf input aan geeft. Zo wordt ook de rest van het team actief betrokken bij deze ontwikkeling.

Ontdek de Opleiding Digitale Geletterdheid Expert >

Visie naar praktijk

Uit een evaluatie onder de deelnemers blijkt dat zij vooral de vertaling van visie naar praktijk erg waarderen. De vele verschillende aanvliegroutes die mogelijk zijn om tot een passend aanbod per school te komen, is een absolute meerwaarde binnen hun onderwijsontwikkeling. Daarnaast wordt het persoonlijk contact en de tips tussendoor erg op prijs gesteld.

Voor experts, door experts

Deze opleiding wordt verzorgd door een team van ervaren onderwijsadviseurs die allen een expertise hebben op het gebied van Digitale Geletterdheid en ICT. Dit team verdeelt onderling de taken, waardoor de ‘expert onderwijskwaliteit’ ook de module verzorgt die daarover gaat. Uiteraard net als de ‘expert computational thinking’ en de ‘expert visie en beleid’. Zo bieden we jou het beste en meest uitgebalanceerde opleidingsprogramma.

Inschrijving voor 2021-2022 geopend!

Vanaf nu is het mogelijk om je in te schrijven voor het nieuwe studiejaar. Ook in 2021-2022 gaan we van start op meerdere plaatsen in Nederland. Wil je meer weten over de opleiding? Bekijk dan de opleiding Digitale Geletterdheid Expert. Het is ook mogelijk om als bestuur of stichting een opleidingstraject incompany te starten. Dit is mogelijk vanaf 10 deelnemers.

Wil je meer informatie? Marvin Reuvers, adviseur Digitale Geletterdheid en opleidingscoördinator, denkt graag met je mee!

Wil je meer weten over de opleiding Digitale Geletterdheid Expert?

Ontdek de opleiding Digitale Geletterdheid Expert